DSS stunt tegen Kwiek

Zaterdag 26 januari reisde DSS bijna 2 uur met de auto naar Raalte om de wedstrijd tegen PCA Kwiek te spelen. Kwiek stond derde in de competitie en DSS negende.

De eerste minuten van de wedstrijd ging de Heemskerkse ploeg prima van start. De stand liep gelijk op, tot 7-7. Vooral cirkelspeelster Yara Buurmeijer was trefzeker vanaf haar positie. Vervolgens nam DSS afstand van de ploeg uit Overijssel. De time-out van Kwiek in de 20e minuut van de wedstrijd hielp niet om het tij de keren, want Maxime Sinnige wist twee keer achter elkaar het net te raken (8-12). De eerste helft werd afgesloten met een verrassend schot van Angelique de Groot vanaf de 16 meter. Keepster Monique de Vijlder kon, mede door goede afstemming met haar verdediging, een aantal doelpunten voorkomen. Ruststand was 9-15.

De dames wisten echter in de rust dat de wedstrijd nu pas echt was begonnen, want Kwiek zou er alles aan doen om het spel van DSS te ontregelen. En dat gebeurde, want er werd mandekking gegeven aan twee opbouwspelers. Bijkomstigheid was dat er hierdoor meer ruimte kwam voor andere speelsters, zoals Melissa Wilmsen. Zij kon op haar bekende fenomenale wijze scoren vanaf de hoek.

Kwiek kwam op tempo langzaam maar zeker dichterbij, zelfs tot twee punten, 23-25. DSS oogde wat chaotisch maar speelde slim genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. De eindstand was 25-28. Volgende week zullen zij aantreden tegen Aalsmeer. Op zaterdagavond 2 februari wordt om 19.30 uur gespeeld in Sporthal de Waterakkers. Aalsmeer staat op gelijke hoogte met DSS, dus beiden teams zullen gebrand zijn om te winnen.

Maxime Sinnige 7
Yara Buurmeijer 7
Angelique de Groot 5
Melissa Wilmsen 4
Britt van Elsacker 3
Jet van der Kolk 2

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!