• Het weekend van 6 en 7 juli was een spannend weekend voor de teams van DSS tijdens het Nederlands Kampioenschap Beach Handball, in Stadskanaal. Met drie jeugdteams die uitkwamen in de categorie├źn D, C en B, heeft DSS een topprestatie neergezet.

  Op zaterdag hebben alle drie de teams hun poules afgesloten met een eerste plaats, een fantastische start van het kampioenschap. De teams toonden een geweldige samenwerking en sportiviteit, wat resulteerde in deze geweldige prestatie.

  De zondag stond in het teken van de kruisfinales, waar de spanning opliep. Na een spannende wedstrijd, wisten de D en C teams zich te plaatsen voor de finale en haalde het B team de finale net niet na het verliezen van de shoot-outs. Zij mochten daardoor gaan strijden voor de 3e plek.

  De finale van de D werd gespeeld tegen Voorwaarts. De eerste set eindigde gelijk en er moest een golden goal aan te pas komen. Helaas wist Voorwaarts die te winnen. De tweede set pakte DSS en dus moest de finale met shoot outs beslist worden. Voorwaarts won de shoot outs waardoor ons D team 2e van Nederland is geworden! Een geweldige prestatie!

  De finale van de C werd gespeeld tegen Olympia Hengelo. Dit leverde twee spannende sets op maar helaas wist Olympia deze allebei naar zich toe te trekken. Hierdoor werd ook ons C team 2e van Nederland, super goed gedaan toppers! Daarnaast wonnen zij nog wel de fair play prijs in deze categorie. Een prestatie om trots op te zijn!

  Bij de strijd om brons speelde ons B team tegen Juro Unirek VZV. Helaas grepen de meiden net naast de medailles en verloren ze deze strijd. Met een prachtige vierde plaats sloten zij voor DSS het NK af.

  Het was een fantastisch weekend voor DSS, waarbij spelers, begeleiders en ouders voor een gezellig en sportief weekend hebben gezorgd. Een prestatie om trots om te zijn. Extra leuk was ook dat het Jeugdjournaal aanwezig was en het volgende item maakte, waarin ook DSS goed in beeld was:

  Steeds meer kinderen doen aan beach-sport: 'Overal zit zand' (jeugdjournaal.nl)