DSS verliest laatste thuiswedstrijd van kampioen DSVD

De handbalploeg uit Heemskerk speelde zaterdag 24 maart tegen DSVD uit Deurningen. Dit team is vorig weekend de kampioen geworden van de eerste divisie, maar dat betekende niet dat DSS van plan was om zich de laatste thuiswedstrijd te laten wegspelen. Zij wilden alle zeilen bijzetten om het thuispubliek te laten genieten van een mooie en sportieve wedstrijd.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd werd er niet gescoord, dat kwam door de fanatieke dekking, door het missen van vrije doelkansen én door goed keeperswerk aan beide kanten. Het tempo lag zeer hoog en er werd hard gewerkt zowel in de verdediging als in de aanval. Na 10 minuten had DSS een nipte voorsprong en na 15 minuten stonden de dames van DSS voor met 9-5. DSVD ‘kroop’ daarna langzaam dichterbij en er werd gerust met een stand van 12-11 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust bleef DSS hard werken en wisten ze de gaatjes in de dekking van DSVD goed te vinden. Jet van der Kolk en Rosalie Sap waren goed op schot. De Heemskerkse ploeg wist echter het team uit Overijssel niet goed af te stoppen in de dekking, waardoor de stand ook na de eerste 15 minuten van de tweede helft gelijk op bleef gaan. Toen DSS moeite kreeg met scoren en DSVD wél het net wist te vinden, moest DSS haar meerdere erkennen in de kampioen. De einduitslag was 23-27.

Na de wedstrijd feliciteerde DSS de tegenstander met het kampioenschap. De begeleiding en vrijwilligers werden met een presentje bedankt voor hun tomeloze inzet en steun aan het team en ook de supporters werden bedankt voor hun aanmoedigingen het afgelopen seizoen.
Volgende week speelt de Heemskerkse club de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Gemini in Zoetermeer om 20.10 uur. Zij hopen van harte de competitie van 2017-2018 af te kunnen sluiten met een overwinning, daar zullen de speelsters hard voor werken.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!