DSS verliest maar toont veerkracht tegen Fortissimo

Vorige week speelde DSS een matige wedstrijd tegen Voorwaarts in Twello en moest zij als verliezer huiswaarts keren. Deze week moest DSS uit een ander vaatje tappen om een betere wedstrijd neer te zetten tegen Fortissimo in Cothen. Op zondag 23 april speelde DSS tegen de nummer 2 van de Eerste Divisie. De ploeg uit Utrecht stond slechts 2 punten achter koploper VOC2. De wedstrijd moest worden gespeeld zonder Semmy Le Noble, die afwezig was door ziekte.

Het begin van de wedstrijd hadden beide teams ongeveer evenveel kansen. Fortissimo kwam echter op voorsprong (1-4) doordat DSS wat pech had met het afronden van de kansen. Over de gehele wedstrijd raakte de bal ongeveer 7 keer de lat/paal van het doel waardoor er geen punt op het scorebord bij kwam voor de dames uit Heemskerk.

In de dekking had DSS moeite met het tegenhouden van de snelle en beweeglijke speelsters van de thuisploeg. Daarnaast werd aanvallend een aantal vrije kansen gemist. Het gevolg daarvan was dat het verschil in stand opliep naar 6 punten (10-6 en 17-11). Vlak voor rust scoorde Fortissimo nogmaals waardoor bij rust het verschil zelfs 7 punten was (20-13).

Na de rust toonde DSS zich veerkrachtig. De speelsters lieten hun ‘koppies niet hangen’, ondanks dat het verschil halverwege de 2e helft zelfs 10 punten werd (30-20). DSS bleef strijdvaardig en kwam vervolgens terug in de wedstrijd (32-23, 33-25, 34-27, 36-30, 36-31). Dat kwam o.a. door goede stops van keepster Monique de Vijlder (die is teruggekeerd van een langdurige hamstringblessure), de snelle omschakeling van dekking naar aanval van de Heemskerksen en 4 goed benutte penalty’s van Roos van Hensbergen. Maar het tij kon niet meer worden gekeerd. Fortissimo was individueel sterker dan de speelsters van DSS. De wedstrijd eindigde met een stand van 37-32. Dat is vergelijkbaar met de uitslag van vorige week (38-31), maar DSS houdt aan deze wedstrijd een beter gevoel over.

Op zaterdag 29 april speelt DSS om 19.30 uur thuis tegen M.H.V. uit Mill. Op zondag 7 mei zal het team van Zoran Jovanovic met de bus reizen naar Nederweert (Limburg) om te spelen tegen MEOS. Supporters zijn van harte welkom in de bus en bij de wedstijd! Het is hiervoor wel noodzakelijk om je aan te melden (meer informatie hierover vind je op de Social Media accounts van DSS dames 1).

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen zal worden gespeeld op zaterdag 13 mei om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Roos van Hensbergen (7), Angelique de Groot (6), Ilse Groot (4), Kim de Ruyter (4), Natasja de Vries (4), Hiske van der Weide (3), Kris van der Wijst (3) en Murron Ris (1).

DSS waarden

De weg van een topsport opleiding in Heemskerk

DSS maakt prestatie- en recreatiehandbal mogelijk waar de jeugdopleiding een centrale rol in speelt. Door juiste begeleiding en het delen van de visie vanuit het NHV, worden alle teams bij DSS in staat gesteld om tot maximale spelvreugde en prestaties te komen.

DSS is in Noord-Holland toonaangevend in de jeugdhandbalopleiding.

Vanuit deze opleiding biedt DSS de mogelijkheid voor talentvolle spelers/speelsters in de regio zich te ontwikkelen tot handbal-international.

DSS werkt samen met scholen om zo topsport en opleiding / maatschappelijke ontwikkeling goed te kunnen blijven combineren.

De jeugdopleiding van DSS zorgt voor een doorstroming van talenten die daarmee op het hoogste niveau van Nederland komen te spelen. De begeleiding van zowel de talenten als de spelers binnen de selectie heeft de hoogste prioriteit.

Spelers leren verantwoordelijk te zijn voor hun eigen ontwikkeling en gedrag.

Spelers leren hun eigen stappen te maken (zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling).

De begeleiding biedt voldoende veiligheid (fouten mogen, zodat spelers ervan kunnen leren).

Trainers, coaches en begeleiders zijn een voorbeeld in hun gedrag voor onze topsport.

Binnen de jeugdopleiding zal de visie vanuit het NHV gevolgd worden. Vanuit DSS worden de kernwaarden Respect, Teambelang en Inzet als belangrijke pijlers beschouwd.

Voor de selectie dames 1 en 2 zal er gekeken worden naar de mogelijkheden als team en vanuit individuele kwaliteiten om tot maximale prestaties te komen.

De geschiedenis van DSS

De Heemskerkse Handbalvereniging DSS is opgericht in 1992. Het lijkt hierdoor een jonge vereniging, het tegendeel is echter waar. Het handbal is al vele jaren een bekende sport in Heemskerk. Voor 1992 waren er al twee handbalverenigingen actief in Heemskerk, namelijk Odin en ADO.

In de beginjaren ’90 werd er besloten de handen ineen te slaan, de krachten te bundelen, en te komen tot één grote, waardige handbalvereniging. Het besluit werd bekrachtigd in een fusie in 1992. Inmiddels is onze Heemskerkse handbalvereniging uitgegroeid tot één van de grootste verenigingen in de regio met ongeveer 230 leden, waaronder veel jeugdleden.

Het DSS beleid

Het beleidsplan van DSS geeft richting aan de ambities, doelen en activiteiten van de vereniging voor een omschreven periode. Daarnaast stelt DSS jaarlijks een werkplan op dat de vertaalslag maakt naar activiteiten van bestuur, werkgroepen en projectmedewerkers. Jaarplan en begroting moeten tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) worden goedgekeurd. Tijdens deze vergadering doet het bestuur ook verslag van de resultaten van het voorgaande jaar: inhoudelijk en financieel.

Activiteiten

Onze vereniging zit goed in elkaar door de verschillende commissies, die deeltaken van de vereniging verzorgen. DSS is wel dringend op zoek naar (nieuwe) vrijwilligers! We zoeken bijvoorbeeld nog scheidsrechters en bestuursleden voor de jeugd en senioren! Neem vooral contact op met één van de commissies bij interesse. De contactgegevens staan op de pagina van de commissies.

Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de gezelligheid in de vereniging door evenementen te houden op ons complex, zoals o.a:
Carla de Groot toernooi, pubquiz, play backshow, sinterklaasfeest, jeugdkamp, enz.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!