DSS speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Quintus 2 uit Den Haag en ging met ruime cijfers onderuit. De eerste tien minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op tot 7-7. Daarna verslapte DSS in de dekking waardoor Quintus diverse keren van afstand kon schieten en scoren. Toen ook de aanval van DSS haperde, liep het verschil op tot 7 punten. De ploegen gingen met een ruststand van 12-18 naar de kleedkamers.

Na de rust knokte DSS zichzelf terug in de wedstrijd van 10 punten verschil naar slechts 5. Daarna verviel de ploeg weer in haar oude fout van ongeconcentreerd en slordig spel. Diverse technische fouten werden direct keihard afgestraft door break-outs van de tegenstander. Daardoor eindigde de wedstrijd in 26-38.

De Heemskerkse handbalploeg staat momenteel op de 12e plek, op slechts een punt achterstand van Bentelo, Hellas en Bevo. Komende reguliere competitiewedstrijden zijn zeer belangrijk voor de speelsters om zich te kunnen handhaven in de 1e divisie Landelijk. Zondag 5 februari speelt DSS tegen Fortissimo om 14.00 uur in Cothen. Woensdag 8 februari staat de 1e bekerwedstrijd op het programma tegen eredivisieploeg  VZV, deze wordt gespeeld om 20.00 uur in ’t Veld.

28-01-2017 DSS-Quintus