DSS verliest van Eurobottle/Voorwaarts

DSS reisde zaterdag 27 januari af naar Twello (bij Deventer) om aan te treden tegen Voorwaarts. Voorwaarts promoveerde dit seizoen en draait vooralsnog mee in de ‘hoge middenmoot’. DSS hangt ook rondom deze regionen, maar speelt erg wisselvallig dit seizoen. Het wordt zaak dat de jonge ploeg wat stabieler wordt in haar spel zodat ze de onderste ploegen achter zich kunnen laten en een gaatje kunnen slaan.

DSS begon de wedstrijd in Twello slap en was onvoldoende voorbereid op de snelle tegenaanval van Voorwaarts. Het gevolg was dat de stand na een kleine tien minuten 9-4 was. Maar DSS knokte zich terug. Er werd op balbezit gespeeld waardoor iedere aanval resulteerde in een doelpunt en de omschakeling naar de dekking werd sneller georganiseerd, zodat Voorwaarts de snelle tweede fase niet meer kon spelen. Na 15 minuten in de eerste helft was de stand teruggebracht naar 9-9. Toen zakte het spel bij DSS opnieuw, het tempo lag te laag en daardoor was de omschakeling niet meer optimaal. Het gevolg hiervan was dat er noodgrepen in de verdediging nodig waren om de tegenstander tegen te houden en deze werden bestraft met 7-meter worpen. Hier had de keepster van DSS geen kijk op. Er werd gerust met een stand van 18-11.
Na de rust pakte DSS het spel weer een beetje op, maar er werd onvoldoende als collectief verdedigd waardoor het verschil niet kon worden teruggedrongen. Soms toonde DSS veerkracht met een paar mooie aanvallen, maar in de dekking werden de dames overlopen. De eindstand was hierdoor 33-22.

DSS staat vooralsnog 6e in de competitie (met een gespeelde wedstrijd minder). Volgende week spelen zij om 19.30 uur thuis in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk tegen Fortissimo uit Cothen. Deze ploeg uit Utrecht staat momenteel een punt boven DSS. De Heemskerkse ploeg zal er dus alles aan moeten doen om de punten in huis te houden.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!