Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 haar eerste thuiswedstrijd van 2017. De speelsters mochten strijden tegen Fiqas/Aalsmeer uit Aalsmeer. De vorige wedstrijd werd gespeeld op 24 september 2016, deze ging kansloos verloren voor de handbalploeg uit Heemskerk, 32-19. De dames hadden dus iets recht te zetten.

De eerste tien minuten van de wedstrijd kwam DSS moeizaam op gang. Aalsmeer nam steeds het initiatief en DSS liep achter de feiten aan. Halverwege de eerste helft had DSS een beetje haar draai gevonden en moesten de dames proberen de achterstand weg te werken. Dat was lastig, want de dekking van Aalsmeer was erg offensief. Er werd gerust met een stand van 9-12.

Na de rust was het duidelijk zichtbaar dat DSS er hard voor werkte om de punten in Heemskerk te houden. DSS maakte jammer genoeg op het moment suprême, dat de stand naar hun hand gezet kon worden, een aantal cruciale fouten waardoor Aalsmeer op 4 punten voorsprong kon blijven.

Tien minuten voor tijd leek het nog even spannend te worden, maar het tij kon niet meer worden gekeerd en de eindstand was 25-29.

Hierdoor blijft DSS op de tiende plaats staan. Hercules en Hellas staan slechts met een punt op achterstand van DSS. Bentelo heeft een punt voorsprong op DSS. Volop spanning dus in de eerste divisie. Volgende week zondag, 22 januari a.s., spelen de Heemskerkse handbalsters tegen BEVO uit Panningen.