DSS verliest van PSV

Als DSS het de andere teams in de competitie nog lastig had willen maken om plaatsing voor de nacompetitie te verhinderen, dan had DSS afgelopen zaterdag moeten winnen van PSV. Maar de avond verliep anders.

DSS speelde een degelijke eerste helft. In de aanval werd er geduldig een aanval opgezet en zodoende werden de juiste kansen benut, in de dekking daarentegen vielen hier en daar gaten waardoor DSS niet uit kon lopen bij de ploeg uit Eindhoven. Er werd daardoor gerust met een stand van 12-12.
De tweede helft was van dit degelijke beeld weinig meer zichtbaar. Er werden geen goede kansen gecreëerd waardoor er ook geen doelpunten ontstonden. PSV maakte daar gebruik van door op de snelle tegenaanval te gaan en zij wisten wél te scoren. Hierdoor stond DSS halverwege de tweede helft met zeven (!) punten achter. De laatste zes minuten deed de Heemskerkse handbalploeg nog een laatste poging om de achterstand te verkleinen. Een aantal minuten leek de zeer offensieve mandekking effectief, want DSS kwam terug tot drie punten! Maar in de aanval waren de speelster onvoldoende doelgericht waardoor PSV qua stand weer uitliep. De eindstand was 27-21.
Door deze verliespartij is DSS gezakt naar een 7e plek in de competitie. Om nog nacompetitie te kunnen spelen, zullen de dames de komende twee wedstrijden moeten winnen en moeten de twee ploegen boven hen, Kwiek en Fortissimo, wedstrijden verliezen. DSS heeft het dus niet meer in eigen hand, maar zal absoluut haar best doen om het seizoen op een mooie manier af te sluiten.

Positief nieuws is dat Melanie Draaijer haar eerste minuten weer heeft gespeeld na een knieblessure die zij halverwege dit seizoen opliep.

Aankomende zaterdag speelt DSS haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen DSVD uit Deurningen om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!