DSS verliest van ZAP in spannende Noord-Hollandse derby

Zaterdag 15 september speelde DSS haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ZAP uit Breezand. De handbaldames wilden graag het goede spel van vorige week tegen E&O uit Emmen opnieuw laten zien, dus de insteek was om hard voor de punten te werken.

In de dekking werd aan beide kanten goed verdedigd waardoor zowel de thuisploeg als de speelsters van ZAP moeilijk tot scoren kwamen. DSS wist wel de meeste kansen te creëren maar rondde deze niet af waardoor zij halverwege de wedstrijd tegen een kleine achterstand aankeken (11-8).
Na de rust bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. DSS stond als collectief in de dekking, maar wist aanvallend de keepster van ZAP moeizaam te passeren. Doordat de ploeg uit Breezand echter ook een paar kansen miste wist DSS dichterbij te kruipen en er zelfs een gelijke stand van te maken (20-20).
De jonge Heemskerkse handbalploeg kreeg een aantal tijdstraffen van de arbiters waardoor ZAP in stand weer afstand kon nemen. DSS kwam tijd tekort om dit verschil weer goedmaken. Daardoor was het laatste beeld op het scorebord 21-23 in het voordeel van de uitspelende partij.

Volgende week zaterdag, 22 september, zal DSS met supporters naar Beek (Limburg) rijden om ten strijde te trekken tegen BFC. BFC is dit jaar gepromoveerd naar de eerste divisie en heeft net als DSS één wedstrijd gewonnen en één verloren, dus het belooft een spannende pot te worden.

Op de foto te zien:
V.l.n.r. bovenste rij: Serge ter Horst, Murron Ris, Melissa Wilmsen, Callan Ris, Monique de Vijlder, Maxime Sinnige, Angelique de Groot en Mieke Brakenhoff.
V.l.n.r. onderste rij: Britte Leenstra, Jet van der Kolk, Yara Buurmeijer, Nencie Leijenaar, Floor Bos, Britt van Elsacker en Jessie van Lieshout.
Natasja de Vries ontbreekt op deze foto.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!