DSS verliest van ZAP

DSS speelde zaterdag jl. tegen ZAP in Breezand. Vooraf beloofde het een spannende wedstrijd te worden want beide ploegen waren gebrand om te winnen. ZAP stond 2e in de competitie en DSS 5e, maar ondanks het verschil op papier zijn de ploegen al jaren aan elkaar gewaagd.

Zowel DSS als ZAP startte scherp aan de wedstrijd, waardoor de stand gelijk op ging (4-4). De Heemskerkse ploeg pakte fors aan in de dekking en wist aanvallend een aantal keer op mooie wijze te scoren. DSS kreeg toen echter diverse tijdstraffen waardoor ZAP tot drie punten verschil kon uitlopen. Dit kon tot de rust niet meer worden goedgemaakt (14-11).
Na de rust ging ZAP offensiever verdedigen. In eerste instantie had DSS hier moeite mee, maar gelukkig kwam snel het besef dat er daardoor meer ruimte op de cirkel lag. DSS kwam weer richting een gelijk stand. Maar DSS kreeg opnieuw tijdstraffen waardoor ZAP tot zes (!) punten verschil kon uitlopen (22-16). In de laatste tien minuten zette DSS alle zeilen bij om de marge te verkleinen. De dames van DSS stonden als een sterk collectief in de dekking, speelden snelle tegenaanvallen en kwamen hierdoor terug tot één punt verschil (25-24)! Alles werd geprobeerd, tot mandekking aan toe, het mocht niet meer baten. Uiteindelijk was de eindstand 26-24. In totaal heeft DSS tien tijdstraffen opgelopen (zeker niet allemaal terecht). DSS stond door de beslissingen van het scheidsrechterkoppel ruim 20 minuten van de gehele wedstrijd in ondertal. DSS steekt ook de hand in eigen boezem omdat zij zich de winst niet naar zich toetrok door het missen van diverse vrije doelkansen vanaf de cirkel, de hoek en vanuit de break.

DSS staat vooralsnog op een 5e plaats en heeft nu evenveel punten als Kwiek en Fortissimo. DSS heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Deze wedstrijd wordt aankomende dinsdag 20 februari gespeeld tegen Hercules in Den Haag.
Zaterdagavond 24 februari speelt DSS tegen Bentelo om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk. Deze ploeg staat op één punt achterstand van de Heemskerksen dus er zal wederom hard voor de punten worden gevochten.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!