Afgelopen zaterdag speelden de handbalspeelsters van DSS hun een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Zij mochten strijden tegen Hercules uit Den Haag. Hercules stond één punt onder DSS en om degradatie te voorkomen zouden de punten van harte welkom zijn in Heemskerk.

In de eerste minuten ging het spel gelijk op. Het tempo lag hoog en de dekking stond goed. Maar na tien minuten spelen kon Hercules een paar punten weglopen bij DSS omdat de thuisploeg de goed gecreëerde kansen onvoldoende benutte. In de laatste tien minuten voerde DSS het tempo op en kon het weer een beetje inlopen op de Haagse ploeg waardoor de ruststand 6-9 was. DSS besefte dat ze de wedstrijd zouden kunnen winnen, maar daar zouden zij heel hard voor moeten werken.

Na de rust maakte DSS slim gebruik van de snelle tegenaanval waardoor de stand gelijk werd, 13-13. Maar daarna zakte het spel in en wist DSS geen goede aanval op te zetten en er slechts moeizaam gescoord werd. Hercules daarentegen wist wel een aantal keer het net te vinden waardoor de stand met nog 10 minuten te spelen op 15-17 stond. DSS wist het tij niet meer te keren, waardoor de eindstand 17-20 was. DSS verspeelt hierdoor zeer belangrijke punten, het team staat nu op de 12e plek van de 14. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks naar de tweede divisie.

Volgende week speelt DSS uit tegen Foreholte, de nummer één van de competitie. De week erna, 25 maart speelt DSS haar laatste thuiswedstrijd tegen PSV uit Eindhoven om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

11-03-2017 DSS-Hercules