Naar behoren gepresteerd

Afgelopen zaterdag hebben de dames van DSS in sporthal de Waterakkers gespeeld tegen de koploper uit de eredivisie, VOC uit Amsterdam. De dames begonnen sterk aan de wedstrijd, de Heemskerksen kwamen zelfs op voorsprong, 4-3. Er werd in de dekking goed aangepakt en de omschakeling was voldoende om de break-outs van de Amsterdammers te stoppen. Echter na tien minuten gaf VOC extra ‘gas’ en werd de DSS verdediging een aantal keer overlopen. Toch liep het scoreverloop niet ver uiteen omdat DSS keepster Nencie Leijenaar fenomenaal stond te keepen!

De DSS dames hadden de opdracht gekregen de aanval rustig op te bouwen en geduldig een scoringskans af te wachten. Helaas werden niet alle gecreëerde kansen zuiver afgerond, maar het gegeven dat er ruimte lag en deze bespeeld kon worden, gaf de speelsters vertrouwen.

In de rust was de stand 9-18. Na de rust veranderende VOC van verdedigingsconcept waardoor er weinig ruimte was om van afstand te kunnen scoren. De gaten in de VOC verdediging lagen vooral aan de cirkel en ook aan de buitenkanten ontstond er meer ruimte. Een aantal keren kon DSS hiervan profiteren, echter “de groene kikkers” bleven scoren waardoor zij steeds verder uitliepen. De eindstand 17-36 was vele malen beter dan de eindstand van de vorige wedstrijd tegen VOC, die met 49-10 verloren werd. Het spel van DSS vertoonde wederom een stijgende lijn en de speelsters hopen dit vast te kunnen houden.

Programma DSS dames 1:

  • 2 februari bekerwedstrijd Foreholte-DSS om 20.00 uur sporthal De Tulp in Voorhout.
  • 6 februari Quintus-DSS om 20.15 uur in sporthal vd Voorthal in Kwintsheul.
  • 13 februari derby DSS-SEW om 19.30 uur in sporthal de Waterakkers Heemskerk met om 18.00 uur de voorwedstrijd DSS-SEW G-handbal, fanatieke sporters met een beperking.

Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd.
Klik hier voor de foto’s van toppertje Chiel Koelman.

IMG-20160131-WA0000