DSS wint derde uitwedstrijd

De handbaldames van DSS speelden afgelopen zaterdag in Zoetermeer tegen Gemini. Op papier stond DSS er beter voor, namelijk in de middenmoot met Gemini als hekkensluiter in de 1e Divisie. Echter de tegenstander mag nooit onderschat worden dus ook Gemini niet.

Het eerste deel van de 1e helft ging de stand voornamelijk gelijk op. DSS wisselde een aantal keer van verdedigingssysteem waarmee het de aanval van Gemini ontregelde, maar door gemiste kansen over en weer bleven de teams gewaagd aan elkaar (1-1, 3-3, 5-5). Daarna nam DSS een beetje afstand van de thuisploeg door mooie scores vanaf de hoeken (6-9), maar vlak voor rust kwam Gemini weer terug waardoor de stand na 30 minuten spelen 11-11 was.

Na de rust kwamen de Heemskerkse dames moeilijker tot scoren, maar wisten ze wel diverse penalty’s uit de 1-op-1 duels te slepen. Over de hele wedstrijd kreeg DSS zes penalty’s mee, die allemaal werden benut. In de dekking stond de jonge damesploeg echter te afwachtend waardoor zij een aantal keer werden overlopen. De stand bleef daardoor gelijk op gaan (14-14 en 18-18). De laatste tien minuten speelde Gemini agressiever en onsportiever, maar DSS bleef kalm, speelde haar eigen spel en liet zich niet door de tegenstander van de wijs brengen of intimideren. Daar kwam bij dat keepster Monique de Vijlder diverse mooie reddingen verrichtte waar het team zichtbaar energie uit putte. De wedstrijd eindigde in 21-24 en DSS ging wederom met de punten naar huis.

Volgende week speelt DSS weer thuis om 20.30 uur tegen Kwiek uit Raalte in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk. Kwiek staat momenteel op een gelijk puntenaantal als DSS maar staat er qua doelpuntensaldo beter voor.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!