DSS wint eerste competitiewedstrijd van E&O door teamwork

Zaterdag 8 september reisden de speelsters van de Heemskerkse handbalvereniging DSS twee uur en een kwartier naar Emmen om de eerste competitiewedstrijd tegen E&O te spelen.

Emmen en Omstreken is afgelopen jaar gedegradeerd uit de Eredivisie en komt daardoor weer in strijd met DSS in de landelijke Eerste Divisie. Eindelijk kon DSS zich meten met een ploeg uit de eigen competitie, want in de voorbereiding werd gespeeld tegen het Belgische beker- en landskampioenteam Sint-Truiden en DSO en Geel-Zwart uit de Tweede Divisie.
 E&O en DSS beginnen dit seizoen beiden met veel nieuwe jonge speelsters. Welk team met de punten het veld zou verlaten was dus bij voorbaat onvoorspelbaar.

E&O speelde de eerste minuten van de wedstrijd een offensieve 5-1 dekking waardoor er ruimte lag op de cirkel voor Yara Buurmeijer. Toen de thuisploeg zich als reactie hierop iets defensiever opstelde konden Natasja de Vries en Jet van der Kolk aan de rechterkant van het veld worden vrijgespeeld. Doordat de Heemskerkse ploeg ook in 5-1 formatie stond, kreeg zij moeilijk grip op de linkeropbouwspeelster van E&O die zowel van afstand wist te scoren als de bal naar de cirkelloopster kon passen. Hierdoor bleef de stand gelijk op gaan en werd er gerust met 11-14 op het scorebord in het voordeel van DSS.

Na de rust gingen de DSS dames slimmer spelen, ze verdedigden compacter en speelden in de aanval met het geduld tot de beste kans. Hierdoor kon Melissa Wilmsen een aantal keer vanaf de rechterhoek mooi tot scoren komen. Daarnaast liep Britt van Elsacker diverse keren zeer goed weg op de break-out, waardoor DSS langzaam kon uitlopen. Na zestig minuten spelen was de stand 23-29 waardoor de Heemskerkse dames winnend het veld verlieten. De blijdschap na afloop was groot en deze overwinning geeft het team vertrouwen voor de komende wedstrijden! DSS zal het dit seizoen moeten hebben van teamwork en goed samenspel, alleen dan zullen zij vaker als winnaar uit de bus komen.

Zaterdag 15 september speelt DSS haar eerste thuiswedstrijd tegen ZAP uit Breezand om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers te Heemskerk. Toegang is slechts 2,50 euro, u bent van harte welkom!

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!