DSS wint eerste uitwedstrijd van het seizoen

De handbaldames van DSS zijn de hervatting van de competitie goed gestart. Dinsdag 1 februari werd een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Foreholte in Voorhout. De ploeg uit Zuid-Holland stond op de vijfde plek van de ranglijst en de Heemskerksen stonden tweede van onder. Daarnaast miste DSS nog een aantal geblesseerde speelsters (t.w. Maxime Sinnige, Hiske van der Weide, Murron Ris en Angelique de Groot). De damesselectie traint pas sinds kort weer samen in Sporthal de Waterakkers en het doel was voornamelijk om weer op elkaar ingespeeld te raken en plezier te hebben. Dat lukte en dat dit ook gepaard ging met winstpunten was een zeer aangename verrassing.

De eerste helft wist DSS aanvallend mooie ballen af te ronden. De dames hadden echter geen kijk op de snelle tegenaanvallen van Foreholte waardoor de stond gelijk op ging (4-4, 9-8, 11-11). Bij rust stond DSS één punt voor met 14-15. Tijdens de rust was het in de kleedkamer voelbaar dat de wedstrijd gewonnen zou kunnen worden, mits de dames sneller zouden omschakelen en in de dekking goed zouden blijven samenwerken.

Die opdracht werd de 2e helft goed uitgevoerd, met als gevolg dat DSS langzaam, maar gestaag kon uitlopen en qua punten afstand kon nemen van de thuisploeg (17-20, 19-23, 21-25). Met name Kim de Ruyter blonk uit in de afronding. Zij scoorde 13 keer! Yvett van Dijk was de 2e helft vanuit de rechterhoek gevaarlijk en ook de 3 keepers speelden een uitstekende rol deze wedstrijd. Uiteindelijk klonk het eindsignaal bij 24-29. Daarmee neemt DSS de eerste ‘uit’punten mee naar Heemskerk en klimmen zij naar de 11e positie in het klassement.

Zaterdag 5 februari volgt er weer een uitwedstrijd. Om 19.00 uur zal DSS aantreden tegen E&O uit Emmen. Eerder dit seizoen werd E&O verslagen met 32-30 door DSS. Dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Doelpunten: Kim de Ruyter (13), Natasja de Vries (5), Roos van Hensbergen (4), Yvett van Dijk (3), Britt van Elsacker (2), Marijn Hofste (1) en Mel Schellevis (1).