DSS wint met overtuiging van Bentelo

Na een goede wedstrijd tegen ZAP vorige week zaterdag (die helaas verloren ging) en een minder goede wedstrijd tegen Hercules (die wél werd gewonnen) was DSS gebrand van Bentelo te winnen. De ploeg uit Overijssel was al zeven wedstrijd op rij ongeslagen waardoor zij de derde periodetitel hadden binnengesleept. Met deze voorkennis was van onderschatting van de tegenpartij bij de Heemskerkse dames dus geen sprake.

Dat was ook te zien aan het eerste kwartier van de wedstrijd. DSS was duidelijk de bovenliggende ploeg en ging aan de leiding met 7-2. Dit kwam met name door een zeer compacte dekking waaruit goed opgezette snelle tegenaanvallen werden gespeeld. Heel even leek het spel in te zakken waardoor Bentelo kon inlopen tot twee punten verschil, maar vervolgens zette DSS weer een stapje extra waardoor er gerust werd met een stand van 15-10.
Na de rust bleef DSS de betere ploeg. Ze waren feller en slimmer en er kon vanaf alle posities worden gescoord. Dat is ook waar de kracht ligt van het team. Alles leek vervolgens te lukken; ballen die via de paal het doel in gingen, ballen die via verdedigers van Bentelo terecht kwamen bij Lisa Korver, Maxime Sinnige en Yara Buurmeijer die daardoor alsnog konden scoren en ballen die via de lat bij DSS-keepster Nencie Leijenaar het doel weer uit gingen. De einduitslag was 34-20 in het voordeel van de thuisploeg.

Deze overwinning is mede te danken aan de fanatieke supporters van de jeugd en het G-team die de dames met veel overtuiging en enthousiasme hebben aangemoedigd. Het G-team speelde de voorwedstrijd van DSS-Bentelo tegen/met de C-selectie van DSS een spannende en sportieve strijd.

DSS staat momenteel 5e op de ranglijst met in haar kielzog Kwiek. Zaterdag 3 maart speelt DSS uit tegen Quintus, deze ploeg staat 3e in de competitie.

Op de foto is Floor Bos zichtbaar die weet te scoren namens DSS via een snelle tegenaanval. Deze foto is gemaakt door Simon Leijenaar.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!