Eerste competitiewedstrijd DSS Dames 1 eindigt in winst

Zaterdag 9 september speelden de dames van DSS hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Zij moesten het direct opnemen tegen een flinke tegenstander, Kwiek uit Raalte, vorig jaar nog spelend in de eredivisie.

DSS startte met een aantal nieuwe speelsters Britt van Elsacker en Jessey Bloemberg, oud-gedienden Marcella Deen en Britt Visser, jeugdspeelsters Natasja de Vries en Callan Ris en een nieuwe coach Serge ter Horst. Sandra van Dijk speelde niet mee door een blessure.
Beide teams speelden een redelijke eerste helft. DSS had wat moeite met de offensieve dekking van Kwiek, en Kwiek kwam ook moeilijk tot scoren door de anticiperende 6-0 dekking van DSS. De ruststand was daarom slechts 12-11 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust bleef hetzelfde spelbeeld zichtbaar namelijk agressief maar wel sportief spel van beide kanten. De dames wisselden mooie gecombineerde aanvallende acties af met een aantal slordigheden, die direct werden afgestraft door Kwiek. Met nog vijf minuten te spelen stond DSS voor met 16-18. Kwiek slaagde er echter in weer bij te komen tot 18-18. Marcella Deen scoorde in de laatste minuut de 18-19 vanaf de cirkelpositie. Een opgebouwde aanval van Kwiek tegen vijf veldspeelsters van DSS leidde tot ruimte in de dekking. DSS probeerde de doorbraak van Kwiek nog te herstellen maar liep hierdoor tegen een tijdstraf en een penalty aan. Het eindsignaal klonk, dus de penalty was de laatste mogelijkheid voor Kwiek om een gelijke stand uit de wedstrijd te slepen. De speelster lobde de bal over DSS-keepster Nencie Leijenaar heen, maar de bal kwam op de lat! Hierdoor nam DSS vanuit het verre Raalte de twee punten mee naar huis.

Vanwege het 25-jarige jubileum van DSS zaterdag 16 september is de eerste thuiswedstrijd van de Heemskerkse ploeg verplaatst naar zondag 17 september om 14.30 uur in de Waterakkers. Zij zullen dan spelen tegen Westsite uit Amsterdam. Deze ploeg is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de eerste divisie.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!