Afgelopen zondag 11 december was het dan eindelijk zover, het DSS G-team speelde hun eerste echte handbaltoernooi bij Westsite in Amsterdam.  En hoe! Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren tegen zeer ervaren teams. Bravo! De tegenstanders waren Schagen, Nijenrodes-Wijhe, De Blinkert en KSV.

De spelers van DSS zijn goed getraind, maar het was wel hard werken. Er werden vier wedstrijden van 20 minuten gespeeld en aan het eind van de dag speelde de vermoeidheid soms wel op. Er werd heel goed samengespeeld als een echt team. Iedereen heeft genoten van de wedstrijden en ook het contact met de tegenstanders was heel gemoedelijk. Iedereen laat elkaar spelen op zijn/haar niveau. Heel mooi om te zien.

Robby, de vriend van Jeanne, heeft zelfs voor de eerste keer meegedaan en ook nog een paar keer gescoord, goed gedaan! Jeanne zelf steelde de show door op het doel heel veel ballen tegen te houden, zowel hoge als lage schoten. Floris is een van de belangrijke verdedigers en ook nooit bang om op het doel te staan mocht dat nodig zijn. Cindy is een echte teamplayer. Zij zorgt ervoor dat het spel goed loopt in de aanval en staat als een steunpilaar in het midden van de verdediging. En dan Linda, zij is de snelste uit het team en drijft haar tegenstander tot wanhoop door haar snelle acties in de hoek. Peter is de oudste speler in het veld. Hij is er al ook vanaf de oprichting van het G-team bij, ervaring genoeg dus. Barry (jeugdspeler van DSS) viel deze zondag en helpt het G-team als de bal de verkeerde kant op rolt en met zijn schijnbewegingen weet hij soms de hele verdediging zoek te spelen. Helaas kon Adriaan er wegens ziekte niet bij zijn en was Joke deze keer verhinderd. Maar ook zij zijn vaste waardes van dit team.

Op de foto alle spelers en begeleidsters Mirjam en Caroline.
In januari heeft het G-team het volgende toernooi, maar eerst gaat er met veel plezier weer getraind worden onder leiding van de trainers Albert en Ilona. Het G-team kan altijd nog spelers gebruiken. Als je interesse hebt, dan kun je altijd vrijblijvend een paar keer meetrainen. Stuur dan een mail naar pr-dss@hotmail.com en dan nemen we contact met je op!

De training is iedere maandag in Sporthal Waterwijk te Beverwijk.

gteam