Eerste verliespartij voor Dames 1

Afgelopen zaterdag heeft DSS haar eerste wedstrijd van het seizoen verloren.
De dames gingen met 28-30 ten onder tegen Eurobottle/Voorwaarts uit Twello.

Zowel DSS als Voorwaarts begonnen scherp aan de wedstrijd. Het tempo lag zeer hoog en aan beide kanten werd met snelle aanvallen gespeeld. De keepster aan de kant van DSS was Monique de Vijlder. Zij viel in voor Nencie Leijenaar die tijdens de warming-up haar enkel blesseerde. Er werd aan het begin van de wedstrijd veel gescoord en daardoor was de stand na tien minuten spelen 9-9. DSS kwam vervolgens door twee snelle breaks van Marcella Deen op een kleine voorsprong, 11-9, maar Voorwaarts kwam terug tot 13-13. Gelukkig wist Rosalie Sap met het laatste schot op doel voor het rustsignaal te scoren waardoor de eerste helft eindigde in 14-13.

Na de rust ging de stand nog steeds gelijk op, maar DSS had meer moeite met scoren. In tegenstelling tot de eerste helft, waar DSS goed samenspeelde en met geduld de beste kans afwachtte, kwam het team in de tweede helft te snel tot schot zonder resultaat. Wanneer de Heemskerkse thuisploeg dan toch het net wist te vinden, speelde Voorwaarts direct een snelle tegenaanval en maakte de score weer gelijk. Kortom, het spel was niet meer zo glansrijk als in de eerste dertig minuten. Een aantal schoten van DSS troffen geen doel, terwijl Voorwaarts aan de andere kant van het veld wél scoorde. De stand liep op tot 25-27. DSS bleek de kracht niet meer op te kunnen brengen om de winst naar zich toe te trekken waardoor de wedstrijd eindigde in 28-30.
Hierdoor is DSS één plaats gezakt in de ranglijst en Voorwaarts één plek gestegen, waardoor zij nu gezamenlijk (met Quintus 2) op de tweede positie staan.

Zondag 15 oktober speelt DSS uit tegen Fortissimo in Cothen om 14.00 uur.

Op de foto zijn Sandra van Dijk en Rosalie Sap te zien die een bal van Voorwaarts proberen te blokken.

Foto: Ronald Sap

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!