EllyLeenstra

Wie is Elly Leenstra?

Ik ben getrouwd en moeder van 4 dochters, waarvan er een bij DSS speelt. Al bijna 25 jaar werk ik op het Kennemer College Havo/VWO als biologie amanuensis en als leerlingbegeleider. Ik heb jaren gebasketbald, maar daar ben ik na dochter nr 2 mee gestopt. Ik probeer fit te blijven bij de sportschool, lopen met de hond en door alles op de fiets te doen. Sporten is voor ons gezin belangrijk, niet alleen i.v.m. de broodnodige beweging, maar ook voor de sociale contacten. Verder doe ik op vrijdagavond vrijwilligerswerk bij ‘de vrijdagavondsoos’: een gezellige club mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die samen een bakkie, een spelletje, een biertje etc. willen doen om het weekend in te luiden.

Hoe ben je bij DSS terecht gekomen? Heb je zelf iets met handbal of ben je er mee in aanraking gekomen door anderen? 

Nadat ik gestopt was met basketbal heb ik 1 jaar bij DSS gespeeld (eeuwen geleden) maar het is toch een totaal andere sport en ik kon zeer moeilijk wennen aan het ‘fysieke element’…   Zoals ik al zei, ken ik DSS voornamelijk via m’n dochter.

U bent aangewezen als vertrouwenspersoon binnen DSS. Kunt u omschrijven wat dit inhoudt voor anderen? 

Het woord vertrouwenspersoon zegt eigenlijk al genoeg: een persoon die je kan vertrouwen.  Je kan in een situatie terecht komen waarin je behoefte voelt aan een luisterend oor. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat het een zeer ernstige situatie is (zoals je bedreigt of onveilig voelen op welke manier dan ook). Het kan ook een situatie zijn, die misschien voor jou op dat moment heel erg onplezierig voelt en waarbij je graag advies wilt van een onafhankelijk persoon die je kan vertrouwen en die een luisterend oor biedt.

Tegenwoordig zijn er landelijke acties om (naast bedrijven en scholen) ook in het verenigingsleven een vertrouwenspersoon aan te wijzen. DSS heeft mij dan ook vorig jaar voor deze functie gevraagd vanwege mijn ervaring met jongeren in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik alleen voor deze leeftijdscategorie als vertrouwenspersoon werkzaam ben.

Worden signalen door anderen gegeven of komen mensen zelf naar u toe? Is er genoeg ruchtbaarheid gegeven binnen onze club voor uw functie?  Zo niet, hoe kunnen mensen met u in contact komen? 

Mensen komen in principe zelf naar mij toe (niet letterlijk: de eerste aanmelding wordt gedaan via telefoon of e-mail).  Ook kan het zo zijn dat er door een lid van de vereniging signalen worden opgevangen die hij/zij graag wil bespreken. Ook hiervoor kunnen mensen natuurlijk te allen tijde contact met me opnemen.

Ik sta genoemd op de site en wat betreft de ruchtbaarheid: in hoeverre dat voldoende is, kan ik moeilijk bepalen. Eerlijk gezegd denk ik dat weinig mensen van DSS weten dat er een vertrouwenspersoon is, maar wellicht denk je daar ook niet over na, als je daar zelf geen behoefte aan hebt. Mensen kunnen mij bereiken via 06 50730445 (of jennoelly.leenstra@ziggo.nl).