F-jeugd toernooi Westsite 4 november

Zaterdag 4 november gaan we naar sportcentrum Caland in Amsterdam voor een F-jeugdtoernooi.

F3 gaat als een speer

Na 5 weken geen wedstrijdjes gespeeld te hebben staan de meiden te trappelen. We waren niet helemaal compleet, Ohna kon deze keer helaas niet meedoen.

Na de warming-up gingen ze wat onwennig van start tegen Volendam 3. Ook moesten de meiden erg wennen aan de harde bal waarmee gespeeld werd. Volendam heeft een paar snelle spelers die hard kunnen schieten. Maar de meiden laten zich niet kisten. Ze blijven doorvechten en door goed verdedigend spel en goed keeperswerk van Jette en Bo blijven de Volendammers steken op 3 doelpunten.
Aanvallend lukt nog niet alles, maar de meiden weten toch 3x het net te vinden. Een goed begin met een gelijkspel 3-3.
De 2e wedstrijd spelen ze tegen Havas 3. En wat ging dit goed zeg. Verdedigend staan ze hun mannetje en iedereen zoekt heel goed een kindje op om te verdedigen. Doordat ze goed verdedigen kunnen ze de bal veroveren en zijn ze snel in de aanval. Daar werden mooie aanvallen opgezet en uiteindelijk 4x gescoord.
Doordat de meiden goed verdedigen heeft Trisha het rustig in het doel, maar alles wat komt wordt gestopt op één na. Top gekeept. Eindstand 4-1 voor DSS!
De 3e wedstrijd was een hele leuke. Ze moesten tegen Westsite en waren erg aan elkaar gewaagd. Na een 2-0 achterstand blijven ze doorvechten en komen terug en gaan er zelfs voorbij. Er werden weer mooie kansen gecreëerd en 3 doelpunten worden er gemaakt. Als ze nog wat beter gaan kijken wie er vrij staat dan kunnen er nog meer doelpunten gemaakt worden.
Deze wedstrijd winnen de dames met 2-3.
Na de wedstrijden verdienen de meiden lekkere koekjes en wat drinken en sluiten het toernooit gezellig met elkaar af.
Linde, Jette, Lisa, Trisha, Bo, Larissa en Romy we zijn trots op jullie.

groetjes Linda en Mireille

 

F4 leert snel!

Zaterdagochtend ging F4 op weg naar Amsterdam voor een mini toernooi bij Westsite. We waren op volle sterkte met z’n 8-en. Jonas, Jordi, Sven, Cas, Bruce, Amy, Milaya en Lotte waren van de partij. Het was even zoeken naar een parkeerplaats en even haasten met omkleden maar net op tijd waren we klaar voor de eerste wedstrijd. We mochten tegen RKDes, ook in rood, wat het best een beetje lastig maakte om je eigen teamgenootjes te vinden. Cas begon op doel, dat ging heel erg goed, daarna Milaya en Lotte ook nog even op doel, ook top keepers. Uiteindelijk net verloren, maar heel veel overgespeeld en elkaar goed gevonden.
Na een uurtje rust en een broodje weer aan de slag voor de volgende wedstrijd. Dit keer tegen Havas2. Grote kinderen met een hoop handbalervaring, maar daar lieten we ons niet door afschrikken. Jonas, Jordi en Bruce gingen omstebeurt op doel en de rest speelde veel over. Ze waren net een maatje te groot, maar vol goede moed gingen we door naar de volgende wedstrijd.
De laatste wedstrijd mochten we weer tegen RKDes, nu maar hesjes aangetrokken, dat maakte het wat makkelijker, Milaya, Amy en  Cas mochten op doel en verder iedereen lekker in het veld. Door de snelheid van Cas en Sven en de mooie doelpuntenvan Amy werd het een topwedstrijd, die we winnend afsloten. Jordi was supergoed in de bal veroveren en Milaya en Lotte stonden regelmatig heel goed vrij. Bruce en Jonas wisten de bal goed over te spelen en de vrije man te vinden. Na deze wedstrijd lekker douchen en weer huiswaarts. Het was een leuk toernooi en met drie wissels moest iedereen regelmatig wisselen, maar dat was ook goed moment om even bij te komen en wat aanwijzingen te kunnen krijgen van de begeleider.
Groetjes Eliana

Het volgende toernooi waar de F3 en F4 spelen zal zijn op zaterdag 25 november in Volendam. Het thema is Sinterklaas, dus wie weet wie we daar allemaal tegen gaan komen.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!