Nu de winter zijn intrede in Nederland heeft gedaan, de eerste sneeuw weer is gevallen en er mogelijk nog meer slecht weer wordt verwacht, is het goed om jullie te informeren over het NHV-beleid inzake afgelastingen van wedstrijden vanwege weersomstandigheden. Waarschuwingen voor extreem weer (code oranje/rood) afgegeven door het KNMI en/of een eventueel weeralarm afgegeven door de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) worden vaak op provincieniveau afgegeven. Deze worden gepubliceerd in de vorm van een met kleur ingetekende kaart op www.knmi.nl. Code geel is geen reden om niet af te reizen. Dit is slechts een waarschuwing. U wordt verzocht het rijgedrag aan te passen en rekening te houden met een langere reistijd.

Bij extreme weersomstandigheden beoordelen de verenigingen zelf of zij het verantwoord achten af te reizen naar een uitwedstrijd. Het reizen van/naar wedstrijden is en blijft te allen tijden de eigen verantwoordelijkheid van de vereniging en is op eigen risico. Het Bondsbestuur beoordeelt achteraf in hoeverre een door de vereniging genomen beslissing om niet af te reizen terecht was. Indien een vereniging er naar het oordeel van het Bondsbestuur ten onrechte voor gekozen heeft om niet af te reizen, dan zal het Bondsbestuur dit beschouwen als zijnde niet opgekomen en de hierbij behorende consequenties doorvoeren.

Wij adviseren verenigingen een weloverwogen besluit te nemen en er rekening mee te houden dat wedstrijden in de wedstrijdsport in principe binnen 4 weken opnieuw gespeeld moeten worden. Afhankelijk van het moment in de competitie kan deze termijn ingekort worden.

Tweede Divisie, Hoofdklasse, Jeugddivisie, Topklasse, 1e en 2e klasse

Indien de vooruitzichten zodanig slecht zijn dat men het onverantwoord vindt om af te reizen, dient een in Sportlink geregistreerd bestuurslid van de vereniging contact op te nemen met

  1. Het NHV, tijdens kantooruren op 026-7071420 en buiten kantooruren de calamiteitenlijn via 026-7071434 voor het afzeggen van de bondsscheidsrechter(s).
  2. de tegenstander om aan te geven dat de wedstrijd, i.v.m. de weersomstandigheden niet kan door gaan.
  3. de thuisspelende vereniging informeert de accommodatie indien nodig.

De aangewezen scheidsrechter dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes rechtsboven in de balk naast Wedstrijdformulier te klikken.

De vereniging die zich afmeldt stuurt tevens een e-mail naar competitie@handbal.nl, waarin de afmelding bevestigd wordt. Wij adviseren hierin de op het moment van afmelding geldende afbeelding van www.knmi.nl als bijlage mee te sturen.

Ere- en eerste divisie

Indien de vooruitzichten zodanig slecht zijn dat het onverantwoord is te reizen, dient de contactpersoon telefonisch contact op te nemen met:

  1. de landelijke competitieleider Carla van Dijk, 06-13681818, waarna eventueel in overleg besloten kan worden niet af te reizen naar de wedstrijd. De competitieleider informeert tegenstander en scheidsrechters.
  2. de thuisspelende vereniging informeert de accommodatie indien nodig.

De aangewezen scheidsrechter dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes rechtsboven in de balk naast Wedstrijdformulier te klikken.

De vereniging die zich afmeldt, stuurt tevens een e-mail naar competitie@handbal.nl, waarin de afmelding bevestigd wordt. Wij adviseren hierin de op het moment van afmelding geldende afbeelding van www.knmi.nl als bijlage mee te sturen.

Breedtesport

Indien de vooruitzichten zodanig slecht zijn dat men het onverantwoord vindt om af te reizen, dient een in Sportlink geregistreerd bestuurslid van de vereniging contact op te nemen met

  1. de tegenstander om aan te geven dat de wedstrijd, i.v.m. de weersomstandigheden niet door kan gaan.
  2. de thuisspelende vereniging informeert de verenigingsscheidsrechter en de accommodatie indien nodig

De thuisspelende vereniging (scheidsrechter of wedstrijdsecretaris mDWF) dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes rechtsboven in de balk naast Wedstrijdformulier te klikken.

Wedstrijden in de breedtesport worden in principe niet opnieuw vastgesteld door het NHV, tenzij deze van belang zijn voor de eindstand m.b.t. kampioenschap in de poule. Wanneer beide partijen de wedstrijd toch willen inhalen, dan is dit uiteraard mogelijk. Hiervoor geldt ook een periode van binnen maximaal 4 weken. De thuisspelende vereniging is hierbij bepalend, omdat deze de zaalruimte opnieuw beschikbaar moet stellen. Na onderling overleg kan, bij voorkeur door de thuisclub, het digitale wijzigingsformulier op onze site ingevuld worden.

Oosterbeek, 14 februari 2017