12 februari 2017

Op de parkeerplaats van het buitencomplex was het een drukte van belang, dat beloofde wat, want er waren veel spelers en nog meer supporters. De spelers en begeleiding hadden er zin in. Deze keer kon Robbie er jammer genoeg niet bij zijn. Ook Peter was er niet, hij vierde carnaval in Jansheeren.

Voor Pascalle, Adriënne en Danny was het een spannende dag, omdat het voor deze drie nieuwe spelers hun eerste toernooi was. Gelukkig bleek dat geen enkel probleem, want ze konden moeiteloos meespelen en zo hoort het ook.

Tijdens de warming-up was Caroline wel even Joke kwijt, maar zij stond gelukkig bij de tafel met de lootjes.

De 1e wedstrijd was tegen SEW, de strijd ging gelijk op, Jeanne stond geweldig te keepen, zelfs met haar flitsende rechtervoet stopte ze een schot van SEW. Onze verdediging met Floris en Joke stonden goed op de lijn en er werd goed heen en weer geschoven, daarom kon SEW pas aan het eind van de wedstrijd scoren. De eindstand was maar 2-0, dus complimenten zijn hier zeker op zijn plaats!  We hadden dan wel verloren, maar het was een goede pot handbal en Joke … zij had wèl gewonnen namelijk een plantje met het lootje wat ze had gekocht.

De 2e wedstrijd tegen KSV stond Danny zijn mannetje op het doel, zeker niet bang en dat voor de eerste keer erg knap. Ook leuk voor Jeanne kon ze ook een keertje meespelen wat ze vol passie doet. Pascalle is een goede aanwinst voor het team, ze weet precies hoe het werkt op het veld ook omdat ze vaak gekeken heeft bij wedstrijden van haar zus Maxime die in dames 1 speelt. De DSS spelers deden zo enorm hun best om tot scoren te komen, maar we schoten nèt niet hard en scherp genoeg, dus we weten waar we op moeten trainen  …. op kracht en precisie. Het werd 6-2 voor KSV de thuisploeg. Dus voor de duidelijkheid 2 doelpunten voor DSS!

Na een pauze met een zakje chips (Linda trakteerde alvast voor haar verjaardag), een verrassing van de moeder van Danny (cake met slagroom!) en wat kletsen mochten de spelers weer beginnen met de warming-up om even de stramme spieren weer wat op te rekken.

De 3e wedstrijd was tegen Only Friends en natuurlijk werd er weer volop gestreden om elke meter op het veld. Vooral Linda stond te bikkelen op de hoek, zowel in de verdediging als in de aanval. Adriënne bleek een goede conditie te hebben en ook als cirkelloopster goed te functioneren. Coach Mirjam wist alles in goede banen te leiden. Danny was doelgericht wat natuurlijk erg belangrijk is in een handbalwedstrijd. Adriaan is in het middenblok van grote waarde want met zijn armen in de lucht durft de tegenstander niet zomaar te schieten, tevens weet Adriaan heel goed de bal rond te spelen naar zijn medespelers. Ook in deze wedstrijd was Cindy weer onmisbaar want zij is een belangrijke speler die de opbouw van de aanval weet te leiden. Goed overspelen is de tactiek van ons G-team, want zo beweegt het spel naar voren  en trachten wij te scoren. De eindstand was slechts 2-0 voor Only Friends. Op de bijgevoegde foto is goed te zien hoe de verdediging perfect georganiseerd staat.

Dit toernooi heeft DSS volledig op eigen kracht haar wedstrijden voltooid zonder spelers te lenen van andere teams, dus dat was best heel stoer. En 18 minuten per wedstrijd is best vermoeiend hoor.

Verder een compliment voor de goede scheidsrechters en niet te vergeten ons enthousiaste publiek. Vooral de laatste wedstrijd was best heel spannend en lieten onze supporters met trainster Ilona zich goed horen op de tribune, daar houden we van!

16B0 168F 169F