Goede wedstrijd tegen Kwiek levert geen punten op

DSS speelde zaterdag 13 oktober thuis in Sporthal de Waterakkers tegen Kwiek uit Raalte. Kwiek stond qua puntenaantal op gelijke hoogte met DSS, maar de ploeg uit Overijssel had een beter doelsaldo.

De eerste paar minuten van de wedstrijd leek DSS weggespeeld te worden, de jonge speelsters kwamen moeilijk tot scoren, in de dekking gaven zij te veel ruimte aan de hoekspeelsters van Kwiek die daardoor makkelijk tot scoren kwamen en de afstandschoten werden zo hard en scherp geschoten dat zowel verdediging als keepster er geen kijk op hadden (0-3).
DSS legde zich hier niet bij neer, er werd offensiever verdedigd en sneller omgeschakeld om te kunnen scoren op de break-out, dat gebeurde! DSS kwam terug tot 5-6. Als antwoord gaf Kwiek extra ‘gas’ en ontregelde de aanval van de Heemskerkse ploeg door mandekking te geven aan Angelique de Groot. Met slechts 5 verdedigers op de cirkel ontstond er wel extra ruimte om te scoren vanaf de hoeken en de cirkel. Het gevolg was dat Melissa Wilmsen, Jessie van Lieshout en Yara Buurmeijer mooi tot scoren kwamen. Dat stond helaas niet in verhouding tot het aantal keer dat Kwiek bleef scoren waardoor DSS bij rust tegen een achterstand van acht punten aan keek (10-18).

Na de rust bleef DSS knokken voor mooie en effectieve aanvallen en werd er meer als collectief verdedigd met als gevolg dat het team kon inlopen tot vijf punten verschil (24-19). Kwiek bleef echter het initiatief in de wedstrijd houden en DSS kon de achterstand niet inlopen. De einduitslag was 20-28. Wel bleek uit de statistieken dat DSS in de 2e helft aanzienlijk beter had gespeeld dan de 1e helft aangezien ‘de tweede helft gelijk werd gespeeld’. Ondanks de verliespartij kon DSS terugkijken op een goede wedstrijd waarbij als team werd gewerkt tot het laatste fluitsignaal.

Zaterdag 20 oktober spelen de dames om 20.45 uur een uitwedstrijd tegen Aalsmeer.

Op de foto is Jessie van Lieshout te zien die scoort voor DSS vanaf de rechterhoek (eigen foto DSS).

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!