Handbalthriller in sporthal de Waterakkers

Zaterdag 8 december speelde DSS tegen Fit&Fun/Voorwaarts uit Twello. DSS stond voor aanvang van de wedstrijd 7e in de competitie, Voorwaarts stond op gelijke hoogte qua puntenaantal met de koploper van de Eerste Divisie, Quintus 2. Voorwaarts heeft dit seizoen bijna geen steken laten vallen en DSS speelde tot nu toe nogal wisselvallig. Maar de Heemskerkse dames hadden een goede trainingsweek achter de rug, dus niets werd onmogelijk geacht.

DSS begon de wedstrijd niet scherp, er werden een aantal technische- en aanspeelfouten gemaakt in de aanval en daar maakte Voorwaarts gebruik van. Het gevolg was dat DSS een beetje overrompeld werd door het hoge tempo en vrij snel tegen een achterstand van twee punten aankeken (3-5). De Heemskerksen lieten het niet verder uitlopen en wisten met goed samenspel en geduld weer bij te komen tot 5-5, 8-8 en 10-10. Vlak voor rust wist Voorwaarts nog twee maal te scoren waardoor in de rust tegen een kleine achterstand werd aangekeken (12-14).

De speelsters kwamen strijdlustig de kleedkamer uit, met de bedoeling om meer initiatief te nemen in het veld. En dat gebeurde. De dekking stond als een huis en aanvallend werd de verdediging van Voorwaarts overlopen waardoor vanaf alle posities gescoord kon worden. Voorwaarts kwam moeizaam tot scoren door de uitblinkende keepster Monique de Vijlder die een aantal penaltys wist te stoppen. Halverwege de tweede helft stond DSS zelfs 5 punten voor (24-19).

Natuurlijk wilde Voorwaarts niet zonder punten naar huis en het team gaf de laatste tien minuten extra gas. Zij verstoorde het aanvalspatroon van DSS door mandekking te geven en werden aanvallend fanatieker waardoor de score weer gelijk werd (27-27 en 28-28). Bij 29-29 was er nog één minuut te spelen, DSS miste een kans op het doel van Voorwaarts terwijl Voorwaarts wél wist te scoren. De thuisploeg had vervolgens nog 14 seconden de tijd om er een gelijkspel uit te slepen, maar miste ook deze kans. Dus werd de wedstrijd verloren met 29-30.

De speelsters baalden dat de punten niet in Heemskerk konden worden gehouden, maar beseften tegelijkertijd dat ze tevreden en trots mogen zijn met het spel dat ze hebben laten zien.

Volgende week zaterdag zal de eerste return van de competitie worden gespeeld tegen E&O. Deze thuiswedstrijd zal plaatsvinden op 15 december om 20.30 uur in sporthal de Waterakkers in Heemskerk.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!