Het leukste G-handbalteam van Heemskerk is op zoek naar JOU!

Wil jij ook dé allerleukste sport beoefenen? Wil jij in een team spelen waar plezier voorop staat? Kom dan handballen in het G-team van DSS!

G-handbal bij DSS is voor volwassenen en jongeren, vanaf 16 jaar, met een verstandelijke beperking. De teams zijn gemengd. Een G-handbalteam bestaat net als in het reguliere handbal uit zes veldspelers en een keeper. Er wordt in toernooivorm gespeeld en de wedstrijden duren maximaal 20 minuten. Er mag onbeperkt gewisseld worden, zodat alle spelers aan de wedstrijd kunnen meedoen.

Handbal is een continu aanval- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van conditie en motorische vaardigheden. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Door het sporten leer je nieuwe mensen kennen. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het handbalspel draagt bij aan een nog positiever zelfbeeld en ontplooiing van de handballer/-ster.

Bij G-handbal staat het plezier en het enthousiasme voorop! Bij fouten wordt er eerst naar de mogelijkheden van de individuele speler gekeken en vervolgens gehandeld door de scheidsrechter. Fouten worden niet bestraft, maar zoveel mogelijk gecorrigeerd! Er wordt zoveel mogelijk gespeeld met dezelfde regels als in het reguliere handbal. Echter er wordt door de scheidsrechter minder gelet op loopfouten (afhankelijk van de speler) en de drie seconden regel vervalt ook. We noemen dit ook wel “fluiten met gevoel”.

Bij DSS wordt er 1x per week een G-handbaltraining aangeboden. De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. Naast de technische aspecten besteedt de trainer ook aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling en vorming van de speler.

Er wordt niet alleen gekeken naar beperkingen, maar juist naar de mogelijkheden.

Lid worden bij DSS G-handbal?

Wil je komen handballen, dan is het altijd mogelijk om eerst een paar keer mee te trainen om te kijken of het wat voor je is. Er wordt tot en met 26 maart binnen getraind in sporthal Waterwijk in Beverwijk. Daarna zal er buiten getraind worden op sportcomplex Assumburg in Heemskerk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeannette Kriek.
E-mail: j.kriek65@gmail.com / mobiel 06-51434785

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!