Binnen DSS zijn veel mensen actief die van grote betekenis zijn voor de vereniging. Zij doen taken voor de club waarvan je er soms niet bij stil staat dát iemand dat doet. Iedere maand zal de vrijwilligerscommissie een vrijwilliger van DSS in ‘the spotlight’ zetten, om zijn of haar taak eens onder de aandacht te brengen en uiteraard omdat diegene dat zo verdient! Deze maand bezocht Renate onze secretaris, Jaap Tuinenbreijer, voor een kort interview.
in the spotlightJaap Tuinenbreijer

 

 

 

 

 

 

 

Jaap, wij kennen elkaar nog uit de Odin-tijd, maar hoe ben je als vrijwilliger bij DSS verzeild geraakt? En wanneer was dat ongeveer?

Ik handbalde bij heren 1 van Odin. Rond mijn 35e kwamen er nieuwe en jonge jongens in heren 1 en toen vond ik het tijd om een stapje terug te doen. Toen ben ik samen met Meindert Huijbers gaan koppel-fluiten. Dat hebben we jaren gedaan, totdat ik helemaal ben gestopt met spelen. Sinds 5 jaar ben ik secretaris van DSS. Ik was toen al competitieleider, deed dus al het wedstrijdsecretariaat. Ach, ik heb het er een beetje bij gedaan. 

Was je ook op een andere manier bij handbal betrokken?

Jazeker. Onze beide dochters, Paula en Marion hebben bij Odin en later DSS gehandbald. Mijn vrouw Ria was destijds begeleidster en is nu zelfs erelid van DSS. Zij is medeoprichtster van DSS, samen met Evert Kalverda.

Wat houdt het secretarisschap bij DSS precies in?

Het wedstrijdsecretariaat. Ik ontvang het wedstrijdprogramma van het NHV. Dat zet ik door naar Monique de Vijlder en voorheen ook Johanneke Kalverda die vervolgens de zaal inhuren o.b.v. het programma. Sinds kort heeft Monique Beentjes deze taak van mij overgenomen. Daar ben ik erg blij mee. Ik ben nu 70 en het is goed voor de vereniging als wat jongere mensen de taken overnemen. Daarnaast ontvang ik alle post voor de vereniging en veel e-mails m.b.t. wedstrijdwijzigingen. Om de 6 weken neem ik deel aan de bestuursvergadering van DSS en 2 x per jaar ga ik naar de regiobijeenkomsten van het NHV. Daarnaast onderhoud je de externe contacten, waaronder die met andere handbalverenigingen. Dat vind ik belangrijk en leuk. 

Wat is je leukste of mooiste herinnering aan DSS?

Voor mij gaat dat iets verder terug, naar mijn tijd als heren 1 speler bij Odin. Mijn mooiste herinnering is het toernooi in Parijs, samen met dames 1. Zij haalden de finales, maar wij lagen er in de voorrondes al uit. Dat gaf ons alle tijd om de hele dag Parijs in te gaan. En ’s avonds was er een groot feest.

Wat doe je in je vrije tijd het liefst?

Dan bridge ik. Twee keer in de week bridge ik samen met mijn fluitmaat Meindert. Elke woensdag passen mijn vrouw en ik op onze kleinkinderen, twee meisjes van 7 en een kleinzoon van 3 jaar.

Is er iets wat je nog graag bij DSS zou zien gebeuren of veranderen?

Ach, zoals vroeger wordt het niet meer. Maar een groot internationaal toernooi bij DSS, zoals Odin dat vroeger met Pinksteren organiseerde, dát zou ik wel leuk vinden. Nu hebben we het mixtoernooi en het Carla de Groot toernooi, dat is ook een heel mooi toernooi!