Jeugd helpt DSS uit de brand

DSS dames 1 heeft dit seizoen een smalle selectie, dit is algemeen bekend. Maar dat DSS zondag 2 februari startte met zes speelsters, één geblesseerde en zonder wissels, was een dieptepunt. Dat de wedstrijd ook nog eens werd gespeeld tegen de nummer twee uit de competitie, Fortissimo, maakte het er niet gemakkelijker op. Britt van Elsacker en Angelique de Groot kampen beiden nog met een hamstringblessure. Daarnaast is Robin van der Slikke nog herstellende van een knieblessure. Gelukkig sloot Melissa Wilmsen, na langdurig blessureleed, weer bij het team aan.

De eerste helft ging de stand gelijk op (5-5 en 9-9) dat kwam doordat er verdedigend hard gewerkt werd en aanvallend met veel geduld werd gespeeld. Daarnaast keepte Monique de Vijlder een wereldwedstrijd door veel vrije doelkansen te stoppen, tot grote ergernis van de speelsters van Fortissimo.

Na de rust liep de thuisploeg uit Cothen een paar punten weg bij de Heemskerkse handbaldames, maar er werd geen groot gat geslagen (17-14). Sterker nog, in de laatste vijf minuten wist DSS het gat weer te dichten (23-22). Dat kwam mede door aanvallend goede acties van Jet van der Kolk, Maxime Sinnige en Kim de Ruyter. De laatste minuten van de wedstrijd speelde Fortissimo hard en feller dan DSS, waardoor ze nog een paar keer wisten te scoren. De einduitslag was 27-22. Deze wedstrijd maakte B-junior Hiske van der Weide haar debuut.

Zaterdag 8 februari speelt DSS thuis tegen Kwiek, de koploper van de Eerste Divisie, om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Maxime Sinnige (5), Kim de Ruyter (4) Jet van der Kolk (4) Murron Ris (3) Melissa Wilmsen (3) Yara Buurmeijer (2) en Roos van Hensbergen (1).

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!