Nieuwe richtlijnen voor Europese scheidsrechters

De EHF’s Technical Refereeing Committee (TRC) heeft zijn nieuwe richtlijnen voor scheidsrechters, geldig voor 2018, vrijgegeven.

Een selectie van 70 videoclips van de VELUX EHF Champions League en de Women’s EHF Champions League biedt scheidsrechters en nationale federaties een waardevolle hulpbron.

De focus van de richtlijnen ligt op zeven belangrijke gebieden: 7m penalty besluiten, progressieve straf, aanvallende overtredingen, speciale situaties, nieuwe regels, cirkelspel en vleugelspel.

Opmerkingen en ingangen van de scheidsrechterexperts van de EHF zijn aan elke clip toegevoegd om te helpen begrijpen wat de juiste beslissing in elk geval zou moeten zijn.

De richtlijnen zijn toegankelijk via een speciaal videoplatform van de EHF.

Elke clip toont een enkele strafbare actie in realtime en in slow motion. Het platform biedt de mogelijkheid om de clip te stoppen door op ‘spatie’ te drukken en deze vervolgens frame voor frame voort te zetten met behulp van de pijltoetsen. Door nogmaals op ‘spatie’ te drukken, wordt de clip op normale snelheid voortgezet.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!