Vliegeren en pirouettes…

DSS Heemskerk succesvol op NK BEACH Handball 2018

In het weekend van 7-8 juli mocht DSS Handbal uit Heemskerk met maar liefst 4 teams starten op het NK Beach Handball te Biddinghuizen. Twee dagen lang werd er gestreden om de landstitel in de diverse klasses.
Twee dagen sportbeleving op de velden langs het strand aan het Veluwemeer in Biddinghuizen lieten zien hoe snel deze variant van handbal groeit en hoe mooi en dynamisch de sport is! Op sensationele wijze proberen de handballers de prachtigste doelpunten te maken door middel van pirouttes en vliegertjes.
Onder leiding van Natasja de Vries en Marieke Kalverda heeft een team van beachtrainers dit seizoen bevlogen training gegeven aan de jeugd van DSS! En dat liet zich dit weekend uit betalen.
De dames C1 hadden zich, na een mindere zaterdag,  volledig herpakt en op zondagochtend werd ZAP uit Breezand verslagen, een hele mooie prestatie. De halve finale tegen Achilles uit Apeldoorn werd na een spannende strijd ook gewonnen zodat de DC1 mocht gaan strijden om de landstitel!
VZV uit ’t Veld bleek een maatje te groot, zij zijn de terechte landskampioen bij C-jeugd.
DSS DC1 mag heel trots zijn op  de behaalde tweede plaats (zie aangeleverde foto hieronder).

De andere teams hebben met mooie vliegertjes, pirouettes en tactisch spel zeker laten zien wat zij in huis hebben! De meisjes  D1 zijn op een 7e plaats geëindigd, de dames A1 zijn 5e geworden. De dames C2 hebben naast een hele mooie 7e plek de FairPlay cup mee naar Heemskerk genomen.
Deelname aan het Nederlands Kampioenschap laat zien dat DSS Handbal het beachhandball heeft omarmd. Een landelijke trend die is ingezet om op langere termijn het veldhandbal voorbij te streven. Want de mogelijkheden van zand zijn zoveel talrijker en aantrekkelijker dan de gevaren op asfalt. Dit wordt in grote delen van Noord-Holland en de rest van Nederland al erkend.
De grootste wens van DSS Handbal is dan ook een multifunctioneel beachveld op het eigen buitencomplex aan de Communicatieweg in Heemskerk. Dit biedt niet alleen eigen teams, maar ook andere verenigingen uit de omliggende omgeving de mogelijkheid zich te richten op de toekomst van het beach sporten. DSS hoopt dan ook van harte om volgend jaar een NK Kwalificatietoernooi en een breedtesporttoernooi te kunnen organiseren en teams uit heel Nederland te ontvangen.
Kennismaken met (Beach) handbal? Kom dan vrijblijvend meetrainen in het nieuwe seizoen bij DSS Handbal. Op de website www.dsshandbal.nl kunt u meer informatie vinden.

Hieronder een mooie actiefoto gemaakt door Astrid Neeft.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!