Ondanks verlies toch tevreden

Afgelopen zaterdag speelde een bijna compleet, maar nog deels gehavend DSS. Ilse Groot uit de B1 had haar debuut minuten bij de dames 1. DSS speelde tegen promovendus Volendam. Deze ploeg stond vorig jaar nog in de Tweede Divisie maar timmert hard aan de weg om de dames op een professionele manier te laten handballen. Daarvoor zijn er zes speelsters van buitenaf aangetrokken.

DSS was aan het begin van de wedstrijd niet snel genoeg in de omschakeling met als gevolg dat ze binnen tien minuten al tegen een achterstand van 9-5 aankeken. Vervolgens stabiliseerde het iets en kon DSS terugkomen tot 12-10. Vlak voor rust gaf Volendam extra gas en scoorde nog zes doelpunten, de ruststand was 18-12.

De tweede helft speelde DSS minder wisselvallig. De dekking stond nog niet optimaal en in de aanval lukte ook niet alles, maar het team straalde spelplezier uit en probeerde toch kansen te creëren. Volendam wist langzaam uit te lopen, zelfs tot 10 punten verschil. De uiteindelijk stand werd 35-27 in het voordeel van de thuisploeg.

Momenteel staat DSS 7e in de competitie. Volgende week zijn de Heemskerkse dames vrij. De week daarop zal worden gespeeld tegen de nummer twee van de Eerste Divisie. Op zaterdag 8 december treden zij aan tegen Fit & Fun/Voorwaarts uit Twello om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten:
Britt van Elsacker – 9
Melissa Wilmsen – 5
Angelique de Groot – 4
Natasja de Vries – 3
Maxime Sinnige – 2
Yara Buurmeijer – 1
Floor Bos – 1
Jet van der Kolk – 1
Yvett van Dijk – 1

Op de foto is Murron Ris te zien die een poging op doel waagt voor DSS.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!