Opnieuw gelijkspel voor dames DSS

Zaterdag 28 oktober speelde DSS een verre uitwedstrijd in Bentelo.

DSS stond vierde in de competitie en Bentelo elfde. Maar er mocht geen sprake zijn van onderschatting, want de wedstrijd zou gespeeld worden zonder hars. En zonder dit plakkerige goedje op de bal kan een handbalwedstrijd er heel anders uit komen te zien dan zoals men gewend is.

DSS begon sterk aan de wedstrijd, na 5 minuten spelen stond zij met 0-3 voor en na 10 minuten spelen was de stand 1-5. Er werd vanaf bijna alle posities gescoord, maar met name Marcella Deen werd op de cirkel goed gevonden waardoor zij een aantal keer kon scoren.
Ook in de dekking stond het team goed. De passes van Bentelo werden flink onder druk gezet, zo werd ze het opbouwen van een goede aanval onmogelijk gemaakt en veroverde DSS de bal voor een snelle tegenaanval. Ook keepster Callan Ris stond zeer goed te keepen. Zij wist zelfs een aantal penalty’s te stoppen! De ruststand was 7-10 in het voordeel van DSS.

Na rust leek het ‘Heemskerkse kwartiertje’ er weer te zijn ingeslopen. Afgelopen weken was dit vaker zichtbaar bij de ploeg van trainer/coach Serge ter Horst. Op onverklaarbare wijze verdwijnt het snelle, enthousiaste spel met druk naar het doel en wordt er in de dekking niet als collectief meer verdedigd. Hierdoor wist Bentelo acht keer te scoren en DSS geen enkele keer, waardoor de stand halverwege de tweede helft 15-10 was.

Gelukkig wisten de speelsters het spel toch weer op te pakken. Er werd weer als team gespeeld en in de dekking werd elkaar weer rugdekking gegeven. DSS kwam bij tot 19-19. Met nog 1 minuut te gaan had DSS een mooi opgebouwde laatste aanval, waar jammer genoeg geen doelpunt uit voortkwam. De dames van Bentelo mochten nog één keer in de aanval. DSS kreeg met nog één seconde op de klok een vrije bal tegen, dus Bentelo had de laatste kans op winst. Deze bal werd gestopt door de keepster, dus het spel eindigde in een gelijke stand.

Zaterdag 4 november speelt DSS tegen Quintus 2 in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur. Quintus staat boven DSS. Kortom DSS zal aan de bak moeten om de punten in Heemskerk te houden!

 

Op de foto is (een deel van) de dekking van DSS te zien (foto gemaakt door Ronald Sap)

Dit is de link met alle wedstrijdfoto’s van Ronald Sap: https://photos.app.goo.gl/6FUGb86EYQgUYjAZ2

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!