Zaterdag 15 oktober speelde de handbaldames van DSS een thuiswedstrijd tegen Fortissimo in de Kinheimhal in Beverwijk. In de voorbereiding op het seizoen hadden de teams elkaar ook getroffen. Toen verloren de Heemskerkse dames met slechts 1 punt verschil, dus de verwachting was hoog. Afgelopen zaterdag liep de wedstrijd echter uit op een blamage. DSS kwam het eerste kwartier zeer lastig tot scoren, ook door gebrek aan tweede lijn schutters. Later ging het bal- en looptempo in de ploeg omhoog en wist DSS een achterstand van 5-1 om te buigen naar een gelijke stand van 7-7. Net voor rust liep Fortissimo opnieuw uit waardoor de ruststand 8-12 was.

Na de rust besloot de ploeg offensiever in de dekking te gaan staan, omdat er veel afstandsschoten in het doel belandde. Helaas pakte deze beslissing niet goed uit, want Fortissimo kwam nu via andere wegen tot scoren. De stand liep op van 10-14 naar 10-20 en DSS leek te zijn gebroken. Pas in de laatste tien minuten ging DSS weer meer tempo maken, maar de eindsprint mocht niet baten. De einduitslag was 20-29.

Maxime Sinnige speelde zeer verdienstelijk. Zij ruilde haar hoekpositie deze wedstrijd in voor een opbouwpositie, waar zij goed uit de voeten kon en een aantal keer het doel van de tegenstander wist te vinden.

Doordat het team te kampen heeft met een aantal (langdurig) geblesseerde speelsters, was trainer/coach Johan van Huisstede genoodzaakt enkele speelsters uit het tweede team te vragen. De invalsters Marcella Deen, Manon Kuipers en Melissa Meijland hielpen de ploeg daar waar het kon, maar het collectief was helaas ver te zoeken. Er zal keihard gewerkt moeten worden op de training om volgende week goed te kunnen presteren in de uitwedstrijd tegen ZAP uit Breezand.