Over de vereniging

Bij DSS kan zowel prestatiegericht als recreatief handbal worden gespeeld. De A- en B-jeugd spelen respectievelijk in de topklasse en jeugddivisie, het hoogste wat er in de jeugd behaald kan worden.

DSS waarden

De weg van een topsport opleiding in Heemskerk

DSS maakt prestatie- en recreatiehandbal mogelijk waar de jeugdopleiding een centrale rol in speelt. Door juiste begeleiding en het delen van de visie vanuit het NHV, worden alle teams bij DSS in staat gesteld om tot maximale spelvreugde en prestaties te komen.

Het beleidsplan van DSS geeft richting aan de ambities, doelen en activiteiten van de vereniging voor een omschreven periode. Daarnaast stelt DSS jaarlijks een werkplan op dat de vertaalslag maakt naar activiteiten van bestuur, werkgroepen en projectmedewerkers. Jaarplan en begroting moeten tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) worden goedgekeurd. Tijdens deze vergadering doet het bestuur ook verslag van de resultaten van het voorgaande jaar: inhoudelijk en financieel.

DSS is in Noord-Holland toonaangevend in de jeugdhandbalopleiding.

Vanuit deze opleiding biedt DSS de mogelijkheid voor talentvolle spelers/speelsters in de regio zich te ontwikkelen tot handbal-international.

DSS werkt samen met scholen om zo topsport en opleiding / maatschappelijke ontwikkeling goed te kunnen blijven combineren.

De jeugdopleiding van DSS zorgt voor een doorstroming van talenten die daarmee op het hoogste niveau van Nederland komen te spelen. De begeleiding van zowel de talenten als de spelers binnen de selectie heeft de hoogste prioriteit.

Spelers leren verantwoordelijk te zijn voor hun eigen ontwikkeling en gedrag.

Spelers leren hun eigen stappen te maken (zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling).

De begeleiding biedt voldoende veiligheid (fouten mogen, zodat spelers ervan kunnen leren).

Trainers, coaches en begeleiders zijn een voorbeeld in hun gedrag voor onze topsport.

Binnen de jeugdopleiding zal de visie vanuit het NHV gevolgd worden. Vanuit DSS worden de kernwaarden Respect, Teambelang en Inzet als belangrijke pijlers beschouwd.

Voor de selectie dames 1 en 2 zal er gekeken worden naar de mogelijkheden als team en vanuit individuele kwaliteiten om tot maximale prestaties te komen.

De geschiedenis van DSS

De Heemskerkse Handbalvereniging DSS is opgericht in 1992. Het lijkt hierdoor een jonge vereniging, het tegendeel is echter waar. Het handbal is al vele jaren een bekende sport in Heemskerk. Voor 1992 waren er al twee handbalverenigingen actief in Heemskerk, namelijk Odin en ADO.

In de beginjaren ’90 werd er besloten de handen ineen te slaan, de krachten te bundelen, en te komen tot één grote, waardige handbalvereniging. Het besluit werd bekrachtigd in een fusie in 1992. Inmiddels is onze Heemskerkse handbalvereniging uitgegroeid tot één van de grootste verenigingen in de regio met ongeveer 230 leden, waaronder veel jeugdleden.

Activiteiten

Onze vereniging zit goed in elkaar door de verschillende commissies, die deeltaken van de vereniging verzorgen. DSS is wel dringend op zoek naar (nieuwe) vrijwilligers! We zoeken bijvoorbeeld nog scheidsrechters en bestuursleden voor de jeugd en senioren! Neem vooral contact op met één van de commissies bij interesse. De contactgegevens staan op de pagina van de commissies.

Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de gezelligheid in de vereniging door evenementen te houden op ons complex, zoals o.a:
Carla de Groot toernooi, pubquiz, play backshow, sinterklaasfeest, jeugdkamp, enz.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!