Onze jeugdopleiding

De technische commissie samen met een coördinator per leeftijdscategorie coördineren en sturen op een goede samenwerking tussen trainers, coaches en bestuur. De visie vanuit NHV wordt toegepast om kinderen vanaf jonge leeftijd op verantwoorde wijze om te laten gaan met de juiste balans tussen spelplezier en prestatiegerichtheid.

Programma

Elke leeftijdscategorie heeft één of meerdere trainers die wekelijks voor een afgestemd programma zorgen waarbij technische, mentale en sociale vaardigheden centraal staan. De individuele ontwikkeling wordt bijgehouden en geëvalueerd met coaches, kind en ouders.

De jeugd indeling

In de categorieën D-, E-, en F-jeugd worden kinderen op basis van leeftijd ingedeeld en speelt het spelplezier de belangrijkste factor. Kinderen die hun vaardigheden verder willen verbeteren worden zoveel als mogelijk extra begeleid door middel van individuele begeleiding en optionele trainingen. Alle kinderen krijgen de mogelijkheid om minimaal twee trainingen per week te volgen.

Aangezien er bij de jeugd op het hoogste niveau gehandbald wordt (jeugddivisie) wordt er in de A-, B- en C-jeugd een selectiebeleid toegepast waarbij de selectieteams extra trainingsaanbod krijgen.

 

Coördinatoren per leeftijdscategorie:

F junioren: Marjon
E junioren: Edith en Carla
D junioren: Candice
C junioren: Ton
B junioren: Monique
A junioren: Michel
Senioren: Wim

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!