Sinterklaas bezoekt onze jongste jeugd

Vol verwachting klopt ons hart…………. een paar Pieten zijn al binnen, maar waar blijft Sint nu? De Pieten worden ook een beetje zenuwachtig.

Eén Piet haalt een IPhone tevoorschijn en probeert via Facetime Sint te bereiken om te vragen waar hij blijft. Het is even muisstil bij de F-jes: vol verwondering kijken ze naar het beeld van Sint op Facetime. Sint blijkt wel onderweg te zijn vanuit het Grote Sinterklaashuis Slot Assumburg maar loopt niet de snelste route. Maar gelukkig weten we nu wel dat hij onderweg is.

Opgelucht begint iedereen uit volle borst te zingen. En ja hoor, daar komt Sint aan met de andere Pieten. Vol enthousiasme wordt Sint door de F-jes ontvangen. Ze staan allemaal te stuiteren en willen dicht bij Sint zijn. Om beurten mogen de teams bij Sint komen en vertelt Sint het team wat er in zijn grote boek over hun staat.

Na afloop mogen alle teams en de broertjes en zusjes met Sint en de Pieten op de foto. Alle kinderen, ook de broertjes en zusjes kregen een cadeautje.

Ook voor DSS had Sinterklaas een verrassing in petto: Door het behalen van de zilveren status met de Gezonde Sportkantine werd er door Sint een vaantje uitgereikt. Ingrid Mous en Pauline Croese namen deze namens de werkgroep in ontvangst.

Nadat alle F-jes vertrokken waren, werd de kantine omgebouwd tot het terrein van de D- en E teams: 9 teams, 72 kinderen aan tafel voor het gezellige sinterklaasspel. Het paste allemaal precies. Toen iedereen zat, kwamen 5 Pieten de boel even opschudden: een hoop lol en rondvliegende pepernoten. Dolle pret!

Er werd fanatiek gedobbeld bij het Sinterklaas-ganzenbord met opdrachtkaartjes. Tot de pauze bleven de cadeautjes ingepakt. Na een korte pauze de pakjes geopend worden en wisselden steeds van eigenaar. Omdat het niet om winnen ging maar vooral om plezier werden de cadeautjes na afloop zo verdeeld dat iedereen met 2 cadeautjes naar huis ging.

Het was weer een super gezellig sinterklaasfeest en we hopen dat we Sint en zijn Pieten volgend jaar weer mogen begroeten.

De Sinterklaascommissie

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!