Klokslag 17.30 uur kwamen de G-handballers aan bij sporthal de Waterakkers. De spelers van DSS en van SEW uit Wognum hadden er zin in. Er moesten zich jammer genoeg enkele spelers van SEW afmelden door ziekte en 2 nieuwe spelers van DSS hadden feest omdat er een jarig was, ook belangrijk. Diegene die er waren zagen er strijdlustig uit. En ze hebben er een prachtige demonstratiewedstrijd van gemaakt. Er was veel publiek opgetrommeld.  En de supporters juichten voor DSS én SEW, dat was ook te zien aan de spandoeken die gemaakt waren door de DSS jeugd.

G-handbal is handbal voor mensen met een beperking. Dat was in het veld niet te zien, ze streden als leeuwen. Er werd hard gelopen, goed gevangen en ook de keepers stonden stoer op het doel , klaar om alle ballen tegen te houden. Het was een superleuke wedstrijd en bovendien ontzettend spannend. De sfeer was optimaal zowel op het veld als op de tribunes. De stand ging gelijk op, er werd flink gestreden. De wedstrijd eindigde na 2×20 minuten in 5-5 met in de laatste seconde een prachtig doelpunt, het was een ECHTE buikschuiver ! De spelers én het publiek hadden genoten, mede door het enthousiasme van omroepster Carin die de wedstrijd als een professionele reporter aan elkaar praatte.

De DSS jeugd deelde een presentje uit aan alle G-sporters, die later een patatje hebben gegeten met elkaar, that’s the spirit. Alles te zien op www.youtube.com “160213 DSS G-handbal” gemaakt door 251 ONLINE.


Sommige bleven nog wat langer om de eredivisie wedstrijd te kijken van dames 1 DSS tegen SEW. Die eindigde in een duidelijke overwinning voor SEW met een eindstand van 13-23.