Strijd der vriendschappen (DSS E4 – HCV E2)

Al snel in het seizoen was duidelijk dat zondag 11 Februari een beslissende veldslag zou plaatsvinden.
1 die zijn plaats zou nemen tussen andere beroemde veldslagen, zoals de strijd om Troje.

Maar waar de strijd om Troje om liefde ging, ging deze veldslag tegen HCV om de heerschappij in de poule, ons eergevoel maar vooral om vriendschappen. Want aan de kant van HCV staan lieve vriendinnen, BFF’s, en klasgenoten.
De stilte voor de strijd is hoorbaar. Het is windstil. De twee strijdende partijen staan tegenover elkaar met hun denkbeeldige schilden en zwaarden omhoog geheven. De spanning is om te snijden. Dat is ook zichtbaar in de eerste minuten. Het spel is rommelig: ballen die normaal gevangen worden, slippen uit de handen. De tijd tikt weg en je voelt de worsteling. Verassend  genoeg is het Paard van Troje in deze wedstrijd een doelpunt  (0-1) van HCV. Daardoor ontwaken onze strijders uit hun roes en komt het vuur in hun spel. Het spel wordt directer en met diepe ballen van achter, breken ze de linies van HCV. En ook verdedigend is DSS een onneembare vesting. Sanne en Megan staan sterk te keepen. Lara is ziek, maar Aylin, Destiny, Sienna, Tijs, Floor en Danique zitten de tegenstander op de huid en binnen een mum van tijd staat DSS met 6-1 voor.  Na een korte wapenstilstand hervat het spel zich en continueert E4 haar strijd. Je ziet het plezier, maar ook de sportieve felheid.

Geen enkele veldslag win je zonder voorbereiding en ook in deze strijd zag je duidelijk dat de trainingen effect hebben. Speciale dank voor de E-trainers (Carla, Kelly, Candice, Erwin en Annemiek (Marieke en Monique op vrijdag)). We zien dat jullie inspanningen effect hebben en dat maakt het werk voor de coaches makkelijker.

Uiteindelijk won DSS de “strijd der vriendschappen” met maar liefst 13-3.  Daar waar de slag om Troje uiteindelijk voor alle betrokkenen niet goed afliep, keerden de vriendschappen tussen de meiden van DSS en HCV na deze tijdelijke strijd weer terug en feliciteerden ze elkaar met het leuke en goede spel. Mooi om te zien dat dat kan.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!