Trainingsstage 2020 in Sint-Truiden voor DSS dames 1 selectie

Vrijdagmiddag 4 september vertrok de selectie van 14 meiden met 3 man begeleiding naar Sint-Truiden (België) voor een 3-daagse trainingsstage.

Vrijdagavond stond de eerste training op het programma. De dames mochten omkleden onder de groene vinkjes in de kleedkamer en popelden om de mondkapjes af te doen om vervolgens fanatiek te trainen.

Na het douchen werd de slaapaccommodatie opgezocht. Dit huis, afgesloten van de bewoonde wereld, was misschien niet de meest hygiënische plaats in de Belgische provincie Limburg, maar de slaapruimte was knus ingericht en de stapelbedden zorgden voor een gezellige uitstraling. Wanneer je immers je eigen beddengoed meeneemt, voelt het al snel als thuis. En deze ‘huiselijke’ sfeer werd buiten op de picknickbanken voortgezet. Er werden liedjes gedraaid van uiteenlopende genres en spelletjes gespeeld waarbij de oude zielen van de jonge honden werden onderscheiden. Rond 12 uur ‘s nachts werden de slaapzakken en dekbedden in gebruik genomen om te zorgen voor een goede nachtrust.

De volgende dag, werd (volgens sommigen “übervroeg!”) ontbeten en daarna stond de eerste training gepland. Er werd namelijk gewandeld van de ene sporthal naar de Trudohal. Deze wandeling duurde slechts 18 minuten, maar met een immens zware sporttas voelde dat als de “Hel van ‘63”.

Voordat de zaaltraining van start ging, sloten nog vijf meiden vanuit Nederland aan bij de selectie. Daarmee was de groep compleet! De training was van 11.00 tot 13.00 uur. Daarna werd teruggewandeld naar de andere hal voor de lunch. Vervolgens werd weer heen gewandeld naar de Trudohal voor de training van 15.30 tot 17.30 uur om daarna weer terug te lopen voor het diner. Hiermee werd het doel van 10.000 stappen per dag ruimschoots overschreden. Het culinaire hoogstandje bestond uit romige aardappelpuree, een goed gevulde visstick of intens zacht stoofvlees geserveerd op een bedje van verse salade.

Daarna was het tijd voor het avondvullende ontgroeningsprogramma… Over de inhoud van dit programma kan, vanwege zekere geheimhoudingsplicht, helaas niet worden gecorrespondeerd. Wel kan worden verklapt dat er sprake was van een zekere competitie tussen coach Jitse en teammanager Remko. Daarbij gingen zij zeer creatief om met de opgestelde spelregels. Ook kan met zekerheid worden vastgesteld dat er een hoog lachgehalte was bij de selectie en dat zij veel over en van elkaar hebben geleerd.

Daarna was het al snel ‘oogjes dicht en snaveltjes toe’, want zondag stond er een boswandeling en een trial op het programma! Berend de Bromvlieg van vorig jaar werd gemist, maar de vervanger Miep de Mug deed goed haar best en heeft een aantal meiden deze nacht flink te pakken genomen. De speelsters waren dan ook nog niet fris en fruitig in de ochtend. Er werd besloten dat de spiegel een vertekend beeld van de werkelijkheid gaf en dat de slaapkoppies vast zouden zijn bijgetrokken als de portretfoto’s die middag gemaakt zouden worden. De boswandeling hielp daar gelukkig bij! De ingedutte inwoners van Sint-Truiden werden deze zondagochtend opgeschrikt door coole beats en perfect geraakte zangnoten veroorzaakt door een invasie van roodgeklede vrolijke meiden.
Na deze wandeling werden er stokbroden, ter grootte van boomstammen, verorberd en gingen de dames met een goedgevulde maag naar de Trudohal. Hier werden oefenwedstrijden gespeeld tegen Sint-Truiden en VVW uit Wervershoof. De wedstrijden gingen beiden verloren, maar de progressie ten aanzien van vorige week was zichtbaar en merkbaar.
Het weekend werd afgesloten met een maaltijd bij McDonald’s waar een aantal meiden al het hele weekend naar hadden uitgekeken.
De damesselectie zal aankomende week worden klaargestoomd om zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen VOC dames 2 te spelen in Sporthal de Elzenhagen. Hier zal een beperkte aantal supporters worden toegelaten, aanmelden is mogelijk bij DSS teammanager Remko Ris (remko.ris@gmail.com).