Trainingsstage DSS dames 1 in Bentelo

Op vrijdagmiddag 30 augustus reisden de dames van DSS af naar Eibergen, Gelderland, om hun accommodatie voor de komende dagen te bekijken. ‘De Ruiterskamp’ voldeed in alle opzichten aan de verwachtingen, want de grote boerderij was gezellig en sfeervol ingericht en bood meer dan voldoende plekjes ter ontspanning en inspanning.

Vrijdagavond stond de eerste training op het programma. Deze anderhalf uur stond in het teken van het toernooi dat zaterdag en zondag gespeeld zou worden, te weten, de Polcup!
Na de training keerde de ploeg terug naar de boerderij waar de nieuwe speelsters die dit seizoen aansluiten, hun intrede deden. Jelica Petrovic en Robin van der Slikke maakten na de ontgroening, die bestond uit komkommer sjoelen en blind make-uppen, officieel onderdeel uit van het team.
Na dit enerverende avondprogramma gingen al snel de oogjes dicht en de snaveltjes toe, want er stond de dames een zwaar programma te wachten.

Zaterdag 11.00 uur speelde DSS de eerste wedstrijd tegen de thuisploeg van het toernooi, Bentelo. Dit was een spannende wedstrijd die eindigde in een gelijkspel van 15-15. De tweede wedstrijd van de dag was tegen VELO. Vorige week werd op de trial in Aalsmeer ook tegen VELO gespeeld. Tevens zullen de teams elkaar treffen in de competitie. Net als vorige week ging DSS er na een spannende pot met de winst vandoor. De laatste wedstrijd van de dag was tegen Wijhe. DSS groeide in het toernooi en speelde een goede wedstrijd die wederom eindigde in winst.

Na een goede maaltijd van friet met kip (of mogelijk toch varkenshaas?) en salade bij het plaatselijke café met vriendelijke bediening, ging het team weer richting de Ruiterskamp voor een avond gevuld met activiteiten. Dit programma was speciaal ontworpen voor de vader in spé van de groep, namelijk trainer-coach Serge ter Horst. De georganiseerde spellen stonden in het teken van een spoedcursus omgaan met baby’s. Met het proeven van babyvoedsel, verwisselen van luiers, aankleden van een pop, babyfoto’s raden en een race met poppenbuggy werd hij optimaal voorbereid op het vaderschap. Het was een avond met hoog fun-gehalte.

Om twaalf uur ‘s avonds gingen de lichten uit, want de volgende dag wilden de dames het toernooi en de trainingsstage het liefst met winst afsluiten. Al vroeg mochten de dames uit de veren om een stevig ontbijt te nuttigen, de spullen in te pakken en de Ruiterskamp weer spik en span te maken. Na een foto, die gemaakt werd door de eigenaar van de accommodatie, ging de ploeg naar de sporthal om aan te treden tegen Olympia. DSS had blijkbaar voldoende nachtrust gehad want de speelsters oogden vrij fit. Na tien minuten spelen stonden de dames namelijk op een voorsprong van 0-7. En ondanks dat er vervolgens slordigheden in het spel slopen, werd de wedstrijd winnend afgesloten.

De laatste wedstrijd van het toernooi zou eigenlijk de finale van de Polcup worden, aangezien de tegenstander BFC uit Beek, net als DSS een wedstrijd gelijk had gespeeld en de rest had gewonnen. Helaas moest BFC zich terugtrekken uit het toernooi door blessuregevallen en dus werd de laatste wedstrijd niet meer gespeeld. Deze teleurstelling werd meer dan goed gemaakt doordat DSS speelster Britt van Elsacker welverdiend de prijs kreeg uitgereikt voor beste speelster van het toernooi!

DSS kan terugkijken op een succesvolle trainingsstage waarbij de speelsters en trainer elkaar nog beter hebben leren kennen en meer op elkaar ingespeeld zijn geraakt. Er is nog voldoende ruimte voor verbetering, maar er kan met vertrouwen worden uitgekeken naar de competitie.
Dankbaar is de ploeg voor de B-jeugd speelsters die ons dit weekend hebben gesteund. Roos van Hensbergen was het hele weekend mee en Ilse Groot en Kim de Ruijter zijn zaterdagavond aangesloten. De competitie zal zaterdag 7 september van start gaan in Sporthal de Waterakkers. DSS zal spelen tegen Foreholte om 19.30 uur. Entree is 2,50 euro volwassenen, en voor jeugdleden van DSS gratis.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!