Trainingsstage Panningen september 2021

Op vrijdagochtend 3 september 2021 vertrok de eerste auto met vier dames naar Panningen. Het was even passen en meten met de enorme sporttassen en de hoeveelheid gezelligheid die werd meegenomen. Rond 15.00 uur arriveerden deze speelsters in Sporthal de Heuf. Ilse had vooronderzoek gedaan en in overleg werd besloten dat er die avond lekker gedineerd zou worden bij Restaurant Da Kapèllo in Panningen. Dat bleek een goede keuze te zijn, want rond 19.00 uur waren alle buikjes gevuld en kon er mentaal worden voorbereid op de eerste training.

Deze vond plaats op de betonvloer met een laagje zeil in hal 2. De voetbalskills van de dames waren aanzienlijk verbeterd. Dat kwam mogelijk doordat zij hier in het Corona-buitenseizoen hard op hadden getraind.
Na de twee uur durende training stond er een spannend avondprogramma op de planning. De nieuwe speelsters en de begeleiding werden ontgroend! Over de inhoud van deze ontgroening kan uiteraard niet uitgebreid worden gesproken, maar er kan worden gesteld dat Marijn en Zoran een enorm fanatiek sjoelduo waren, Indy en Michel goede dansmoves hadden en Semmy en Wim zo in een Haunted House in Walibi Fright Night hadden kunnen werken.
Na de ontgroening mocht Mel om 00:00 uur een feesthoedje opzetten, want het was haar 19e verjaardag! Ze sliep als een roosje in haar prachtig versierde bed.
De dames hadden een mooie slaapzaal met 11 stapelbedden. Wanneer iemand zich omdraaide op het kraakmatras werd bijna iedereen daardoor wakker. Diegenen die daar nog niet door gewekt werden, hadden later wel last van het felle licht van de exit-bordje of de kotslucht die van het dak kwam.Na een fenomenaal lekker ontbijt met warme broodjes (geen sarcasme!) werd er gestart met de tweede training van het weekend. Deze vond plaats in hal 1 van de sporthal. Helaas blesseerde Murron zich daar aan haar knie. De ernst van de blessure is nog niet bekend, maar we duimen allemaal dat het meevalt.
Na de ochtendtraining werden de dames en hun begeleiding verwacht op de verrassingsactiviteit Limburgs Uitje in Sevenum. Twee teams streden volop om de winst. Er waren veel leuke en uitdagende spellen, zoals bijlwerpen, skiën, vliegend tapijt, dobbelstenen draaien, zakspringen, wipe-out, spijkerbroek hangen en nog veel meer. Team 2 won met overmacht! Maar daar zaten de spelers van team 1 niet mee, zij wisten hoe ze hun verlies moesten nemen en genoten van de ambiance en het zonnetje.
Veel tijd om bij te komen van de activiteit was er niet, want bij terugkomst werd de groep alweer verwacht in hal 1 voor de derde en laatste training van het weekend. Het uitvoeren van de warming-up kwam iedereen zo onderhand de neus uit, maar toch werd er weer hard getraind.
Later die dag, nam DSS, na een goede pastamaaltijd, opnieuw plaats in hal 1, maar dit keer op de tribune. De heren van Herpetz/BEVO speelden tegen Sporting Pelt uit België. De wedstrijd eindigde in winst voor Sporting. De dames keken hun ogen uit naar al het mannelijk schoon op (en rondom ;-)) het veld. Ehm… mannelijk schoon? Het prachtige handbalspel natuurlijk! Autocorrectie…
Na afloop werd een drankje met taart genuttigd in de kantine en het werd met het uur gezelliger. Met name Britt was in haar element. Hoe? Dat wordt in het midden gelaten…
Keurig om 1 uur gingen de dames naar de slaapzaal en niet veel later waren alle oogjes dicht en snaveltjes toe.

De volgende ochtend zat iedereen om 09.00 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt en werden de gebeurtenissen van de avond ervoor geanalyseerd.
Het oh zo rustige Panningen was zondagochtend niet rustig meer toen DSS al zingend door het dorp banjerde op badslippers.
Direct na deze vrolijke wandeling mochten eindelijk de rode shirts en blauwe broeken uit de wedstrijdtas, want er werd een wedstrijd van 2×30 minuten tegen Herpetz/BEVO dames 1 gespeeld. Deze wedstrijd ging voor DSS helaas verloren, mede door een aantal misverstanden in de dekking van DSS. Ook hadden de dames geen goed antwoord op de harde dekking van BEVO.
Een goede lunch pepte de dames gelukkig weer op, zodat een uurtje later 3×25 minuten kon worden geoefend tegen Hellas uit Den Haag. Deze ploeg was ook op trainingsstage in Sporthal de Heuf. DSS speelde een stuk beter dan eerder die dag. Fiep hielp de ploeg door een paar mooie ballen uit de hoek te stoppen. In de aanval werden helaas niet alle ballen zuiver afgerond, waardoor DSS zichzelf niet beloonde. De eerste 2×25 minuten werden desondanks gewonnen door de Heemskerksen. De laatste 25 minuten ging verloren, daar zou vermoeidheid weleens een rol hebben kunnen gespeeld.
Eindelijk kon er rustig gedoucht worden zonder dat er gehaast moest worden en konden zelfs de laatste rondes van Max Verstappen op het circuit van Zandvoort bekeken worden in de kantine. Zo waren de meiden en begeleiding getuige van deze historische overwinning!
Daarna werden de tassen gepakt, echter bleken deze allemaal niet zo gemakkelijk meer te passen in de auto als op de heenweg. Op vrijdag was namelijk alle kleding keurig opgevouwen in de tas gestopt door moeders, terwijl op zondag alle vieze en natte sportspullen in een zak waren gepropt… Ode aan alle ouders die helpen in- en uitpakken van de tassen!
Halverwege de rit naar huis werd nog gedineerd bij de MacDonalds in Breukelen. Daarna ging iedereen op huis aan, konden de spullen worden gewassen en was er tijd om uit te rusten van het zware maar supergezellige en leerzame teamweekend.
Op 18 september vindt om 20.30 uur de eerste competitiewedstrijd plaats tegen Aalsmeer in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk. We hopen jullie dan allemaal weer te zien en te mogen trakteren op een mooie en sportieve wedstrijd!