Na het maken van teamfoto’s met enkele sponsoren (HSB-Bouw en Sport 2000 Marcel Sport) en het uitreiken van een presentje aan de scheidsrechter (“Week van de Scheidsrechter”), gingen de dames zaterdag 1 oktober van start tegen BEVO uit Panningen.

DSS moest de eerste tien minuten van de wedstrijd hard werken om bij te blijven. Maar daar waar de Heemskerkse handbalsters vorige week moeite hadden om de offensieve dekking van de tegenstander te bespelen, kon er nu met voldoende rust en slimheid worden gespeeld. Natuurlijk wel met de nodige versnellingen in de aanval, waar met diverse break-outs mooie doelpunten werden gescoord. De reden waarom DSS nog niet op voorsprong kwam te staan was doordat een aantal kansen niet volledig werden benut (penalty’s). In de dekking stond de thuisploeg als een huis, BEVO had moeite om tot goede scoringskansen te komen.

De ploegen ging de rust in met een stand van 12-13.

Na de rust kwam DSS even op achterstand (14-17), maar halverwege de tweede helft kwam DSS op stoom (26-17). Met snelle aanvallen werd er via break-outs perfect afgerond en dus gescoord. En mede door diverse prachtige acties van o.a. invalspeelster Marcella Deen (eerder gespeeld bij het Duitse Buxtehude SV, het Amsterdamse VOC en daarvoor in de jeugd bij DSS), kon de thuisploeg steeds verder uitlopen. Doordat DSS in de verdediging goed als collectief stond, werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. De einduitslag was 28-22 en dus werd deze tweede thuiswedstrijd winnend afgesloten.

Klik hier voor de foto’s van de wedstrijd.
Klik hier voor de foto’s van de toppertjes.

Volgende week speelt DSS een uitwedstrijd tegen Quintus.

01-10-2016-dss-bevo