Beste leden, ouders en vrijwilligers,

Het jaar zit er bijna op. Traditiegetrouw een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar. En vooruit te kijken naar het jaar dat voor ons ligt.

Sportief gezien was het een teleurstellend jaar. Ons vlaggenschip wist zich in het seizoen 2014-2015 nog nipt te handhaven in de Eredivisie, aan het einde van het afgelopen seizoen was degradatie alsnog een feit. De eerste seizoenshelft in de Eerste Divisie was wisselvallig. Gelukkig wisten we de laatste competitiewedstrijd te winnen waardoor we met een goed gevoel de winterstop in zijn gegaan. Ik ben er van overtuigd dat we in staat moeten zijn ons in de Eerste Divisie te handhaven. Het is onze doelstelling om een stabiele eersteklasser te worden. Om van daaruit te kijken of we in de toekomst de stap terug naar de Eredivisie kunnen maken.

De aandacht voor het nationale dames handbalteam doet ook ons goed. Na de zilveren medaille op het WK hebben de dames afgelopen maand wederom een prachtig resultaat geboekt op het EK. Helaas vielen we in Rio net buiten het podium. De aandacht voor handbal leidt echter wel tot nieuwe leden. Mede door het succesvolle schoolhandbal toernooi, waar dit jaar ook de onderbouw groepen voor waren uitgenodigd, hebben we al diverse nieuwe leden mogen verwelkomen.

Speciale aandacht wil ik ook voor ons kersverse G-team. Onder de bezielende leiding van een paar van onze enthousiaste vrijwilligers heeft dit team er al diverse trainingen op zitten. Ook speelden zij al een voorwedstrijd voor een thuiswedstrijd van Dames 1 en recentelijk een toernooi. Ze boeken grote vooruitgang en het enthousiasme spat er vanaf!

Het komende jaar wordt een bijzonder jaar. Op 16 september 2017 bestaat fusievereniging DSS 25 jaar. Een mijlpaal die we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Noteer zaterdag 16 september alvast in de agenda. Er wordt momenteel hard gewerkt om DSS klaar te stomen voor de komende 25 jaar. De renovatie van de buitenaccommodatie vordert gestaag. We kunnen hierbij rekenen op veel vrijwilligers. Ook is een werkgroep opgericht om een ultieme poging te wagen om een beachhandbalveld te realiseren. Het blijft een diepe wens om dit veld gerealiseerd te krijgen. Tenslotte is recent een scheidsrechterscursus gestart. Hiervoor hebben vele (jeugd)leden zich aangemeld. Mooi om te zien dat zij hun steentje willen bijdragen.

Kortom, er wordt op allerlei fronten hard gewerkt aan de toekomst van onze mooie vereniging. Ik wil alle leden, ouders en vrijwilligers bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Wij hopen ook komend jaar weer op u te mogen rekenen. Voor 2017 wens ik u namens het gehele bestuur veel sportiviteit, gezondheid en geluk!

Jelle Bos
Voorzitter