Verlies tegen ZAP

Zaterdag 22 december werd afgereisd naar Breezand voor de Noord-Hollandse derby tegen ZAP. DSS stond één punt voor op ZAP, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De eerste minuten nam DSS al snel een voorsprong door o.a. goed uitgespeelde kansen naar de rechterhoek, waar Natasja de Vries wist te scoren. Na de voorsprong van drie punten (2-5) kwam ZAP langzamerhand bij en was de score halverwege de eerste helft weer gelijk (8-8). DSS kwam aanvallend niet altijd tot scoren, maar ook ZAP had moeite om te scoren, mede omdat DSS haar verdediging getergd was om de stand niet te ver uit elkaar te laten lopen. De teams ging de kleedkamer in met een ruststand van 15-13.

DSS besloot de tactiek de tweede helft te veranderen, maar dit pakte niet uit zoals ze hadden gehoopt. Sterker nog, de Heemskerksen lieten de tegenstander op een voorsprong van zeven punten komen (21-14). Daar waar het bij ZAP allemaal net wel lukte, leek het DSS in alles tegen te zitten. De fouten in de aanval werden afgestraft door de thuisploeg en het verschil dat DSS had opgelopen wisten de dames niet meer goed te maken. Ilse Groot viel overigens zeer verdienstelijk in en wist twee keer te scoren vanaf de rechterhoek. Ook deed Murron Ris op de cirkel goede zaken, zij wist vanaf die positie drie keer het net te vinden. Na 60 minuten spelen stond er een stand van 31-24 op het bord en moest DSS buigen voor ZAP.

Door deze verliespartij wisselen DSS en ZAP van plek in de competitie van de Eerste Divisie. DSS zal de winterstop in gaan op een 9e positie.
De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats in het nieuwe jaar op zaterdag 5 januari. Er zal worden gespeeld tegen Anytime Fitness/BFC uit Beek om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk.

De dames en begeleiding van DSS willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle sponsoren en vrijwilligers te bedanken, fijne feestdagen én een goede jaarwisseling toe te wensen. Zij hopen op een sportief mooi 2019!

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!