Tijdens de Nationale Sportweek 2015, dinsdag 21 april was de locatie van de reguliere handbalveldtraining van de D-E-F jeugd op het buitenveld aan de Communicatieweg speciaal voor deze gelegenheid verplaatst naar de zonneweide van Sportcentrum de Waterakkers. Hier was een schitterend stukje beach sportveld met boarding aangelegd!

Klokslag 4 uur kwam de F-jeugd schoorvoetend het veld op, brr het zand was koud aan de blote voetjes. Gelukkig scheen het zonnetje dat maakte het toch wel iets aangenamer. Het windje bleef koud. Dus er moest hard gewerkt worden om warm te worden en te blijven. Daar wist Bart Neeft – organisator, animator, trainer – wel raad mee. De jeugd volgde de aanwijzingen goed op en er werd goed samengespeeld.

Een uur later traden de E-tjes aan, het zonnetje zakte langzaam achter de bomen en ook hier werd er hard gewerkt om de regels onder de knie te krijgen en om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Om 6 uur moesten ook de D-meiden eraan geloven, het zand was mul en er moest gebikkeld worden.

Beachhandbal is voor doorzetters, snelle meiden en jongens. De spelregels zijn anders dan bij gewoon handbal (zie link www.handbal.nl/beach/informatie).

Die regels maakt beachhandbal zóóó leuk. Scoren met bijvoorbeeld een pirouette of een vliegertje levert 2 punten op, scoort de keeper (ook de 2e keeper) dan wederom 2 punten. Samenspel is van groot belang omdat je niet kunt dribbelen in het zand! Het wisselen van keepers en spelers gaat supersnel en is soms voor het oog van het publiek bijna niet te volgen.

Om half acht stonden 4 teams gereed die tegen elkaar gingen strijden. Dames 1 mix met Semmy, Ilse en Milou, dames 2, dames 5 én meisjes B1 deden hun uiterste best om te winnen … alles voor de eer. De omstandigheden waren niet ideaal maar de die-hards lieten zich niet kennen. Er werd voluit gespeeld en gelukkig ook veel gelachen.

Na dit beach event smaakte de warme chocomel met slagroom wel héél lekker.

*Foto’s van de F-jeugd zijn te vinden in de gallerij*

beachhandbal