Verslag DSS C1 NK Arnhem

Om 7 uur stond iedereen klaar op de parkeerplaats van DSS om met de bus te vertrekken naar Arnhem!

Eindelijk was de grote dag aangebroken, het NK op sportcomplex Valkenhuizen!
Vol goede  moed en gezonde spanning gingen de speelsters, begeleiding en toeschouwers op weg!
De eerste wedstrijd speelden de meiden van DSS tegen VZV. Dit is een beduchte tegenstander, want de week ervoor werd nog van VZV verloren in de competitie. De spanning was nog een beetje aanwezig bij de meiden van DSS. Bij rust keek DSS tegen een achterstand van 8-6 aan en ze wisten deze niet meer om te buigen in hun voordeel, eindstand was 15-11 in het voordeel van VZV.
De tweede wedstrijd stond V&L op het programma. Een onbekende tegenstander voor de meiden en ze gingen onbevangen de wedstrijd in. Zelfs bij een kleine achterstand bleven ze het hoofd koel houden en werden er door goed overspel mooie kansen gecreeerd. Deze wedstrijd werd met 11-9 gewonnen door DSS.
De derde poulewedstrijd was tegen E&O uit Emmen. Een mooie wedstrijd, waarin DSS het grootste gedeelte op voorsprong stond. Helaas werden er in de laatste minuten een paar tijdstraffen uitgedeeld, waardoor de voorsprong net niet behouden kon blijven, eindstand was 15-14 in het voordeel van E&O.
En nu wachten… want wat waren alle ploegen uit deze poule gewaagd aan elkaar! E&O had drie wedstrijden gewonnen en was zeker van de winnaarsronde, maar de andere 3 ploegen hadden ieder 1 wedstrijd gewonnen. Uiteindelijk had V&L de beste kaarten en ging ook strijden om de 1e tm 4e plaats. Heel zuur, want dit was juist de ploeg waar DSS wel van gewonnen had. Het was erg jammer dat de laatste wedstrijd net niet in een gelijk spel geeindigd was, want dan was DSS gewoon zeker geweest van minimaal een vierde plek. Maar tegelijkertijd geeft dit wel aan hoe alle teams aan elkaar gewaagd waren, echt tophandbal hebben wij mogen aanschouwen.

Na een mentale oppepper gingen wij natuurlijk voor een 5e plaats! De wedstrijd die volgde was tegen Kwiek uit Raalte. Deze wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen en Richard kon alle reservespeelsters en keepster uit de C2 ook hun eerste minuten op het NK geven. Superleuk voor alle meiden!
De laatste wedstrijd om de 5/6e plaats was tegen Bevo uit Panningen. DSS had hier niet het beste van het spel en kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken. De eindstand was 18-12 in het voordeel van Bevo.
Na een enorm mooie, spannende en enerverende dag kan DSS terug kijken op een geslaagd toernooi! Het dubbeltje viel net niet onze kant op, waardoor we niet in de winnaarspoule verder konden. Dit gaf soms een dubbel gevoel, maar op de terugweg in de bus was dit snel vergeten en werd de 6e plaats van Nederland uitbundig gevierd door DSS!
Quintus is ongeslagen kampioen geworden, zij staken werkelijk met kop en schouders boven de andere ploegen uit! Een terechte winnaar met schitterend handbal.
E&O is tweede geworden en als je zag hoe de meiden van DSS gespeeld hebben tegen deze ploeg, dan was het jammer dat het net niet in winst geeindigd was. Dan was DSS namelijk gewoon poulewinnaar geworden en had er nog veel meer voor deze toppers in het vat gezeten.
Hard trainen meiden en dan zien we jullie in de B misschien wel weer op het NK aantreden!
Want het is toch een machtige ervaring geweest die smaakt naar meer!

Namens alle toeschouwers willen we jullie bedanken voor deze superdag die we met elkaar beleefd hebben.

Einduitslag:
1. Quintus
2. E&O
3. Westfriesland/SEW
4. Vlug en Lenig
5. Bevo HC
6. DSS
7. Klink Nijland/Kwiek
8. Maedilon/VZV

Via bijgaande link kunt u alle foto’s terugkijken van het toernooi. De foto’s zijn gemaakt door Lex van Stralen.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!