Verslag DSS Dames 1 – PSV

Bijna vijf keer gelijkspel

 

Afgelopen vier weken heeft DSS alsmaar gelijk gespeeld tegen haar tegenstanders (23-23, 25-25, 19-19 en 22-22). De handbalploeg uit Heemskerk was er dus op gebrand om zaterdag 18 november de winstpunten thuis te houden en PSV uit Eindhoven met lege handen terug te sturen.
Toen de wedstrijd begon kwam er van die fanatieke instelling niet veel terecht. De aanval begon mak en zonder overtuiging. In de dekking gaven de DSS dames elkaar onvoldoende rugdekking waardoor PSV op snelheid er gemakkelijk doorheen wist te lopen en punten kon scoren. Hierdoor keek DSS al heel snel tegen een flinke achterstand aan. Na een kwartier spelen was de stand namelijk 4-9. Britt van Elsacker hield de thuisploeg in de strijd door diverse snelle break-outs te lopen die perfect werden aangespeeld door Nencie Leijenaar (keepster). Hierdoor kroop DSS langzaam dichterbij en was de ruststand 11-13.

Na de rust leek er iets meer enthousiasme in het spel van DSS te komen waardoor zij een aantal keer wisten te scoren. Maar hiermee was de kous nog niet af, want de thuisploeg kreeg maar moeilijk grip op de afstandsschutter van PSV waardoor de stand gelijk op bleef gaan tot de laatste 7 minuten.
Vanaf dat moment ging DSS ‘slim handballen’. Aanvallen werden goed uitgespeeld met mooie doelpunten van Yara Buurmeijer vanaf de cirkel en DSS kreeg een penalty, die werd benut. Hierdoor kwam DSS op twee punten voorsprong (25-23). PSV wist vervolgens nog een keer te scoren (25-24) en met nog enkele seconden op de klok had PSV de bal in bezit voor de laatste aanval. De ploeg uit Brabant kon echter het doel niet meer treffen waardoor DSS voor het eerst sinds zes weken weer als winnaar het veld af kon stappen.

Volgende week zaterdag speelt DSS uit tegen Deurningen, de koploper van de eerste divisie.

Op de foto ziet u Melanie Draaijer met een mooie break-out.

Foto: Ronald Sap

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!