Collectieve off-day DSS DS1

Zaterdag 9 december speelde DSS tegen Gemini uit Zoetermeer. Op papier stond DSS er beter voor. De ploeg uit Heemskerk stond namelijk 6e op de ranglijst en Gemini 11e. Toch was DSS zich er van bewust dat de stand in de eerste divisie niks zegt, want regelmatig waren er al verrassende uitslagen van verschillende wedstrijden te zien.

De voorbereiding van de wedstrijd was chaotisch. De doelen in hal 2 van Sporthal de Waterakkers werden afgekeurd door de scheidsrechters. Gelukkig kon er worden uitgeweken naar hal 1, waardoor begon de wedstrijd twintig minuten later van start ging.

DSS begon zeer matig aan de wedstrijd. In de dekking werd onvoldoende samengewerkt en in de aanval werd de dekking van Gemini niet slim uitgespeeld. Na tien minuten vroeg trainer/coach Serge ter Horst een time-out aan en pepte hij de speelsters op. Dat leek twee minuten te werken omdat DSS twee maal achter elkaar scoorde, maar daarna was het effect van de peptalk weer verdwenen. De speelsters speelden zonder overtuiging en passie, waardoor er werd gerust met een stand van 8-11.

Na de rust bleef hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Soms had DSS een aantal minuten een goede fase, maar daarna kon DSS zeker niet haar niveau halen dat ze de vorige wedstrijd tegen koploper DSVD hadden getoond. Gemini kon weer verder uitlopen. Er was geen speelster van DSS die haar individuele niveau haalde en daardoor werd er ook collectief niet goed gepresteerd. De einduitslag van de wedstrijd was 20-24 tot grote teleurstelling van de speelsters en het aanwezige thuispubliek.

Aan de supporters heeft het zeker niet gelegen zij waren in grote getalen aanwezig, mede doordat voor de wedstrijd er een teampresentatie plaatsvond met alle jeugdspelers in het nieuwe clubtenue met daarop alle sponsoren.

Volgende week wil DSS deze wanprestatie graag rechtzetten in een nieuwe thuiswedstrijd. Zij spelen op zaterdag 16 december in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur tegen Kwiek uit Raalte.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!