DSS dames 1 pakt de draad weer op

Vorige week was de teleurstelling van het verlies na de wedstrijd tegen Gemini groot en de Heemskerkse handbaldames wilden deze wanprestatie graag rechtzetten, zowel voor het thuispubliek als voor henzelf.

De dames speelden zaterdag 16 december tegen Kwiek uit Raalte. De uitwedstrijd in Raalte had DSS met 19-18 gewonnen dus het beloofde een mooie pot handbal te worden.

Dat DSS iets goed te maken had was duidelijk, de dames gingen volop de strijd aan, de eerste 20 minuten was dit heel goed te zien. De speelsters stonden te bikkelen in de dekking en in de aanval konden de speelsters veel geduld opbrengen zodat elk ingezet aanvalssysteem resulteerde in een doelpunt! Door deze perfecte samenwerking was de stand al snel 8-1 en na 15 minuten spelen zelfs 12-4. Na een time out van Kwiek toonde deze ploeg veerkracht en kreeg DSS het iets moeilijker, maar het verschil bleef gelijk, met een stand van 19-11 gingen de dames de kleedkamer in.

Na de rust was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Kwiek speelde een dekking waarbij soms heel defensief dan weer offensief werd verdedigd. DSS vond het lastig dit goed te bespelen maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. De kracht van de Heemskerkse ploeg zit ‘m in het feit dat alle speelsters kunnen scoren. Dat was ook bij deze wedstrijd het geval. De eindstand was 28-23. Hierdoor werd voor het eerst sinds twee wedstrijden weer gewonnen en was er weer sprake van het zogenaamde ‘Barry-van-Dijkje’, een selfie in de kleedkamer, om de winst te vieren.

Zaterdag 6 januari 2018 speelt DSS haar volgende wedstrijd uit tegen Westsite om 19.30 uur in de Calandhal, Eliza van Calcarstraat 2, Amsterdam.

Keepster Nencie Leijenaar stopt een penalty van Kwiek.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!