Weer winst voor Dames 1!

Zondag 24 september heeft DSS in het Limburgse Panningen gespeeld tegen BEVO.

Na een wandelingetje door het dorp om de benen te strekken en de warming-up in Sporthal de Heuf, begonnen de dames de wedstrijd goed. De dekking stond vanaf minuut één als een sterk collectief en BEVO had moeite om daar doorheen te komen. DSS benutte in de aanval echter niet alle kansen, waardoor de stand na tien minuten spelen slechts 2-4 was. Langzamerhand kreeg DSS meer grip op de wedstrijd en kon het door goed en snel samenspel de dekking van BEVO uitspelen. Er werd gescoord van afstand (Rosalie Sap en Angelique de Groot), uit de hoeken (Yara Buurmeijer en Natasja de Vries) en vanaf de cirkel (Marcella Deen). Zes seconden vóór het rustsignaal vuurde Angelique de Groot een laatste schot af op het doel vanaf 16 meter en deze belandde in de linker kruizing! Het gevolg was 8-15 in het voordeel van DSS.

Na de rust speelde de Heemskerkse ploeg wat onrustig, zeker toen BEVO drie keer op rij scoorde en de thuisploeg steeds fysieker in de dekking werd. Doordat DSS twee tijdstraffen kreeg en enkele schoten van BEVO via de DSS verdediging ongelukkig achter DSS keepster Callen Ris belandde, liep het verschil op tot vier punten.

Gelukkig kon DSS de aanval weer opbouwen en werd na een laatste pass naar de cirkel gescoord. Het eindresultaat was hierdoor 20-23. Het gevolg hiervan is dat DSS momenteel op een gedeelde eerste plek samen met DSVD uit Deurningen.

Zaterdag 30 september speelt DSS om 19.30 uur in sporthal de Waterakkers tegen Hercules uit Den Haag.

Op de foto is Natasja de Vries te zien die scoort vanuit een break-out.

Foto: Simon Leijenaar

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!